18. toukokuuta 2013

It's time for bacon - pekoni-sinihomejuustosalaattia hunajakastikkeella

Paras keittokirja no 2:sta löytyi tämän superherkullisen salaatin ohje. Eipä tästä voi paljon muuta sanoa kuin että hyvää on! Nyt äkkiä jännäämään Suomen peliä....

Pekoni-sinihomejuustosalaatti ja hunajakastike
(4ann.)

0,5 jääsalaattia
1pkt pekoniviipaletta
50g sinihomejuustoa
0,5 keltainen paprika
0,5 punaista paprikaa
0,5dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
0,5 kurkkua
(10 herkkusientä)
Hunajakastike:
5rkl ruokaöljyä
1,5rkl viinietikkaa
2tl juoksevaa hunajaa
suolaa ja pippuria

  Sekoita kastiketta varten suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.
  Huuhtele salaatti. Huuhteke ja suikaloi paprika (ja viipaloi herkkusienet). Huuhtele kurkku, halkaise ja viipaloi. Paista pekonit rapeiksi, nosta hetkeksi leivinpaperille valumaan.
  Laita salaatti, paprikat ja kurkku salaattikulhoon tai annoslautasille. Kaada päälle puolet kastikkeesta ja sekoita. Lisää päälle sinihomejuusto, pekonit ja pähkinät. Kaada loppu kastike päälle.





2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen salaatti! Jotain saman tyyppistä voisikin nyt kokeilla, kun pikkuhiljaa olen siirtyillyt lihan syöntiin takaisin, ja pekoni jo menee.;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) On varmasti mielenkiintoista opetella taas syömään lihaa. Ja pekonista on hyvä aloittaa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...