29. toukokuuta 2013

Beer Drinkers and Hell Raisers - tai ihan vaan suklaista olutlikööriä

Viimeisin valmistunut likööri taitaa olla tämä suklainen olutlikööri. Ohje on mukaeltu "Tee itse Terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit"-kirjasta löytyneestä olutliköörin ohjeesta. Meillä tosin kypsyteltiin tätä pidempään kuin mitä kirja neuvoi. Maultaan likööri on miellyttävän pehmeä ja maltainen, kun sai vaan tarpeeksi aikaa kypsyä. Meidän likööri tekeytyi ensin kaksi kuukautta pimeässä, viileässä kellarissa ja sen jälkeen siirrettiin huoneenlämpöön kaappiin majailemaan. Ongelmia aiheutti hedelmäviinan löytäminen, sillä Alkon valikoimissa näitä ei juuri ole.

Suklainen olutlikööri

1l tummaa olutta (meillä suklaaolut)
65g sokeria
15g tummaa suklaata
2 kokonaista mausteneilikkaa
veitsenkärjellinen vaniljatangon sisusta
pieni pala kanelitankoa
0,75l luumuviinaa (myös sekahedelmäviina käy)

  Kaada olut sokerin ja muiden mausteiden kanssa suureen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpö ja ja anna oluen poreilla muutama minuutti. Anna jäähtyä peitettynä kattilassa.
  Siivilöi ensin isoimmat mausteet pois ja suodata uutos sitten suodatinpussin läpi. Lisää luumuviina. Sekoita hyvin ja pullota. Anna tekeytyä pimeässä, viileässä paikassa ainakin 3 kuukautta. Huljuttele pulloa välillä, jos muistat.
  Pullon pohjalle kertyy seistessä sakkaa, joten kaada varovasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti