23. toukokuuta 2013

Kylmää - pirteä sitrussohjo

Kylmillä kesäjuomilla on nyt kysyntää. Ainakin Kääpiölinnassa. Kaivoin eilen ikivanhasta ruokaohjemapistani muutaman kesäisen juomaohjeen, jota voisi kokeilla. Toinen oli tänään tehty sitrussohjo. Mulla on tällä hetkellä hirmuinen himo raikkaisiin, appelsiinia sisältäviin juomiin, joten tämä ohje oli testilistalla ensimmäisenä. Annos on hirvittävän pieni ja jatkossa tekisin kerralla paljon enemmän! Ja sokeria voisi olla vähän vähemmän. Muuten aivan ihanaa!

Sitrussohjo
(2ann.)

3dl vettä
1dl sokeria
2pss vihreää teetä (mulla vihreä tee ja sitruuna)
1 limen mehu
0,5dl vastapuristettua appelsiinimehua

  Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Lisää teepussit sokeriliemeen ja hauduta viitisen minuuttia. Lisää sitrusmehut, sekoita ja kaada pieneen pakasterasiaan. Anna jäähtyä hetki ja nosta sitten pakastimeen. Anna jäätyä vähintään viisi tuntia välillä sekoitellen.
  Anna sohjon sulaa kymmenisen minuuttia ja kaada laseihin. Koristele halutessasi appelsiini- ja/tai limelohkoilla tai sitruunaviipaleilla.




2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanan raikkaalta. Hellepäivinä voisi elää melkein vain kylmillä juomilla.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Etenkin tällaiset jääsohjot on oikein kivaa kuumilla keleillä. Täytyy kehitellä kaikkia erilaisia makuja tästäkin juomasta.

    VastaaPoista