Tämä päivä on ollut niin kaoottinen ja täynnä niin murhetta kuin iloakin, joten nyt alkaa olla pää aivan tyhjä. Laitan kuitenkin pikaisesti jakoon eilisen juustokokeilun ohjeen. Lopputuloksena oli hyvää, joskin ehkä pikkaisen kuivaa juustoa. Mutta jääsalaatin kanssa maisteltuna oli oikein jees! Ohje tähän löytyi Yhteishyvästä.
Aivan kommelluksitta tämän valmistaminen ei sujunut. Olin kirjoittanut mappeihini, että piimää tulisi 6 litraa. Yksi pieni, mutta tarpeellinen d oli päässyt unohtumaan. Tuumasin, etten niin isoa satsia tee, joten pienensin sitä hieman... Eli mun juustosta löytyi litra maitoa ja pari litraa piimää. Hupsis :D Lisäksi pinnan ruskistaminen ei onnistunut, enkä tiedä miksi. Suosittelen käyttämään tuota alkuperäistä ohjetta, joka löytyy alta.
Niin ja nimesin tämän juuston Hortoksi Terry Pratchettin kirjojen mukaan. Tai sitten tämä on Horton kadonnut kaksoisveli.
Yrttikotijuusto
2l maitoa
6dl piimää
3 kananmunaa
1tl suolaa
2rkl hienonnettua ruohosipulia
Kuumenna maito kiehumispisteeseen isossa kattilassa. Lisää piimään
kananmunat ja kaada seos maidon joukkoon. Kuumenna seos vielä
kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Anna seoksen seistä vartin
ajan.
Kerää juustomassa sitten reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun
siivilään. Painele massaa kevyesti niin, että hera valuu pois. Heran
voit säästää ja käyttää esimerkiksi sämpylätaikinan tekemiseen.
Sekoita
massaan suola ja ruohosipulisilppu ja pane massa sideharsoineen
juustomuottiin tai siivilään. Aseta päälle kevyt paino ja alle lautanen.
Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli. Halutessasi voit ruskistaa
juuston pinnan vielä munalla voideltuna nopeasti 250 asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti