Perheen nimipäiväsankari sai pelireissulta kotiuduttaan nauttia kunnon jätskiannoksen. Täytyyhän sitä jotain kivaa keksiä päivänsankarille. Jäätelöannosta varten halkaisin tuoreen ananaksen ja koversin hedelmälihat pois. Ensin tosin kannattaa irrottaa ananaksen kova keskusta. Sisälle ananaspaloja, jäätelöä, kermavaahtoa, suklaakastiketta ja strösseliä. Niin ja kirsikka! Hyvin tuntui kelpaavan :)
Päivän ruoka oli hieman hassu. Ei pahaa, mutta jännää. Tosin ruokaa valmistaessa mikään ei tuntunut menevän putkeen. Osaan kyllä paloitella broilerin, mutta tämän yksilön paloittelu oli kyllä aikamoista teurastusta. Lopputuloksena oli varsin epämääräisiä palasia. Ruskistamisen kanssa olin vähän turhan laiska, joten jouduin hauduttelemaan broilereita viitisen minuuttia kauemmin. Tämä ruoka kaipasi jotain, mutta en oikein osaa sanoa että mitä. Tämäkin ohje löytyi Paras keittokirja no2-kirjasesta.
Marinoitua broileria ja sipulia
1 broileri
4 sipulia
3 isoa limeä tai sitruunaa
0,5tl mustapippuria
0,25tl cayennepippuria
1tl suolaa
1rkl maapähkinäöljyä
1-2dl vettä
(tuoretta timjamia)
Leikkaa broileri 8 osaan ja poista nahka. Kuori ja viipaloi sipuli.
Pane broilerinpalat ja sipuli kulhoon. Puolita limetit tai sitruunat ja
purista niistä mehu. Sekoita mehuun mustapippuri, cayennenpippuri ja
suola. Kaada marinadia broilerinpalojen päälle, peitä kulho ja anna
vetäytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Sekoita muutaman kerran.
Ota broilerinpalat marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Ota myös sipulit
marinadista, mutta säästä marinadi. Ruskista broilerinpaloja pannulla öljyssä,
kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon sipulit ja kuullota 5
minuuttia.
Kaada joukkoon marinadi ja vesi. Heitä halutessasi päälle pari tuoretta timjaminoksaa. Kypsennä broilerinpaloja 20 minuutin
ajan tai kunnes ne ovat läpikypsiä ja sipuli sopivan pehmeää.
Voi joo! Mä olin muksu -80-luvulla ja silloin oli banana slit kova juttu. Ja ne korkeisiin lasisiin jätskikulhoihin tehdyt annokset :)
VastaaPoista