19. elokuuta 2014

Ain't it sweet? - suloisen pehmeä vispipuuro puolukoista ja mansikoista

Viikonloppuna innostuin pitkästä aikaa keittämään vispipuuroa. Alunperin oli tarkoitus käyttää puuroon vain puolukoita, mutta kun ei yhtään seuraa mitä tulee tehtyä, lipsahti puuroon myös mansikoita. Oikeastaan syy moiseen oli se, että pimeässä ulkorakennuksessa en edes katsonut, mitä rasioita hain sulamaan. Olisihan ne mansikat voinut syödä ihan sellaisenaankin, mutta halusin sitten kokeilla, miten ne tulee puolukan kanssa juttuun. Totuus on, ettei mieto mansikka voi mitenkään voittaa vahvaa puolukkaa maullaan, mutta ehkä tuo mansikka vähän pyöristi puolukan happamuutta. Tai sitten vain kuvittelen niin. Tämän puuron valmistus oli muuten hieman pitkissä kantimissa, sillä hain marjat pakastimesta torstaina, mutta en sitten ehtinytkään puuroa valmistamaan. Keittelin puuron sitten perjantai-iltana sulaneista marjoista. Sen jälkeen unohdin puuron onnellisesti jääkaappiin ja vatkasin sen vasta sunnuntaina. Eikä puhettakaan, että olisin muistanut sitä sunnuntaina syödä, sillä lautaselle tuo päätyi vasta eilen. Eipä tuo puuro onneksi ihan helposti pilalle mene, joten ei siinä kuinkaan käynyt.




Vispipuuro puolukoista ja mansikoista

8dl vettä
4dl puolukoita
2dl mansikoita
0,75-1dl sokeria
1,5dl tummia mannasuurimoita

  Laita marjat, sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Kuumenna ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. 
  Anna puuron jäähtyä kunnolla. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.






3 kommenttia:

  1. Vispipuuro on tosi hyvää, mun tulee vain tehtyä sitä nykyisin (valitettavasti) tosi harvoin, kun pojat ei asu enää kotona. Tarttis opetella tietyissä jutuissa tekemään niitä pieniä määriä, ettei tarvitse viskata loppuja aina roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvoin tulee tehtyä täälläkin. Yhdessä vaiheessa tein vispipuuroja tämän tästä, mutta sitten se vain jotenkin hiipui. Liekö sitten jonkinasteinen kyllästyminen. Mä taas luulen, että joudun jossain vaiheessa alkaa suurentamaan annoksia, kunhan tuo pikkumies tuosta kasvaa. Vielä on huono syömään, mutta luulisi sen ruoan jossain vaiheessa alkavan maistua :)

      Poista
  2. Minähän olen kokonaan unohtanut koko vispipuuron....Lapista lähti matkaan myös muutama litra puolukkaa, joten eiköhän sitä pidä vispipuurot joku aamu keitellä! :)

    VastaaPoista