26. elokuuta 2014

Cuz it's all so cheesy - anopin hurmaava kesäkurpitsavuoka

En ennen ollut mikään suunnaton kesäkurpitsan ystävä, vaan paremminkin välttelin kyseistä kasvista kaikin keinoin. Mutta sitten koitti se päivä, kun anoppi tarjosi ensimmäistä kertaa kesäkurpitsavuokaansa ja olin aivan myyty. Paljon juustoa ja suussasulavan pehmeää kesäkurpitsaa sisältävää ruokaa ei vain voinut vastustaa! Tytönkin mielestä tämä on suurta herkkua ja aina välillä toivoo, että mentäisiin mumman luokse tätä syömään. Vihdoin ja viimein muistin anopilta kysyä ohjeen tähän ruokaan ja hieman pelon sekaisin tuntein ruoan valmistin. Anoppi on tehnyt tätä varmaan kymmeniä, ellei satoja kertoja, enkä mitenkään voi kilpailla paremmuudessa tämän ruoan osalta. Vaikka eipä mun tarvikaan. Teen vain oman versioni ja odotan innolla sitä päivää, kun pääsee taas anopin liha- ja kesäkurpitsapatojen ääreen.

Kauhean tarkasti en ainesmääriä saanut, sillä anoppi tekee tämän aina omasta päästään aineksia mittailematta. Mutta näin minä tein tämän tällä kertaa. Tuo kesäkurpitsan määrä on arvio, sillä meillä kesäkurpitsat on tällä hetkellä parikiloisia ja käytin ruokaan vain pienen palasen. Normaalikokoisia menisi ehkä tuo 1-2. Raejuuston voi korvata melkeinpä millä tahansa juustolla, joten jos kaapista löytyy kuivia juustonkannikoita, niin senkun raastaa vaan sekaan. Tämä ruoka on loistavaa tällaisenaankin perunoiden tai riisin kanssa tarjottuna, mutta sopii hyvin vaikkapa liharuokien lisukkeeksi.




Anopin kesäkurpitsavuoka

1-2 kesäkurpitsaa
öljyä
0,5-1tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3-5 valkosipulinkynttä
1prk(200g) raejuustoa
1tlk(400g) pastakastiketta
juustoraastetta
Voiteluun:
margariinia

  Viipaloi kesäkurpitsa 0,5-1 sentin viipaleiksi. Ruskista viipaleet kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lado kesäkurpitsaviipaleet, viipaloidut valkosipulit ja raejuusto kerroksittain voideltuun vuokaan. Kaada päälle pastakastike. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa reilu 30 minuuttia. (Tämä taisi olla uunissa 45 minuuttia.)

5 kommenttia:

  1. Tää ei voi olla muutakuin hyvää ja menee ehdottomasti testaukseen. Ehkä lisään joukkoon vähän jauhelihaa, niin saan isännänkin maistamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kanssa suunnitelmissa tehdä tästä myös lihainen versio joko jauhelihalla tai pekonilla :)

      Poista
  2. Minä suorastaan rakastan kesäkurpitsaa, ja näin sesonkiaikana voisin ujuttaa sitä ruokaan kuin ruokaan, ja leipoa ja keitellä hilloa ja ja... Sitä paitsi, kaikki mikä on juustovuoren alla, on pakko olla hyvää.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillot ja leivonnaiset on kyllä ihania! Suolaisella puolella kesäkurpitsa vaatii totuttelua, mutta enköhän mä jossain vaiheessa pääse niiden kanssa sinuiksi :) Just hain taas yhden kesäkurpitsan kasvimaalta ja jotain siitä pitäisi keksiä.

      Poista
  3. Näyttää todella herkulliselta! Kesäkurpitsaa on tullut käytettyä aivan liian vähän! Ehkäpä tämä olisi se seuraava resepti :)

    VastaaPoista