31. lokakuuta 2014

Eat fast - die young. Perjantain pikaiset possu-enchiladat.

Melko usein, kun tarvitaan ruokaa pikaisesti, huomaan turvautuvani texmex-sapuskoihin. Nämä kun valmistuvat yleensä melko nopsaan ja kelpaavat koko sakille. Toinen takuuvarma pikaruoka on pastat, mutta ei niitäkään viitsi aina syödä. Aina haaveilen, että tekisin tortillat itse, mutta joka kerta huomaan tarttuvani kaupassa valmiiseen tortillapakettiin. Niissäkin suosin täysjyväisiä versioita, jos vain niitä sattuu löytymään. Ei nimittäin ole ihan helppo juttu nykyään. Tällä kertaa tortillat muuttuivat enchiladoiksi ja saivat täytteekseen possun suikalelihaa ja kasviksia. Ei tämä mikään maailman kaunein ruoka ole, mutta kun nälkä on, niin kaikki kelpaa. 




Enchiladat

500g maustamatonta porsaan suikalelihaa
tilkka öljyä
1pss burrito spice mixiä
1 punainen paprika 
1 porkkana
2tl valkosipulimurskaa
2dl salsaa
Lisäksi:
5-6 täysjyvätortillaa
Päälle:
1-2dl salsaa
juustoraastetta

  Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleet parissa erässä. Lisää joukkoon mausteseos, suikaloitu paprika, raastettu porkkana ja valkosipulimurska. Lisää salsa ja kuumenna hetki. Nosta täyte tortilloille ja kääri rullalle. Nosta enchiladat tiiviisti voideltuun uunivuokaan, levitä päälle salsaa ja juustoraaste. 
  Kuumenna ruokaa 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä. 





4 kommenttia:

  1. Miksi kaikki supernopeesti valmistuva (mikropuuroa lukuunottamatta) on aina epäterveellistä...

    Kahdesti oon ostanut täysjyväplättyjä ja ei koskaan enää. Molemmilla kerroilla oli täytteet rinnuksilla, kun plätyt murtui taitoskohdasta ja sotki vielä normaaliakin enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts :/ Sulla on ollut kyllä hirveän huono tuuri! Mä ostin nuo tällä kertaa Lidlistä, kun muista kaupoista en oo enää täysjyväisiä löytänyt. Nuo oli sopivan vahvoja ja ihan hyvin pysyivät kasassa. Liekö tuo sitten syy, ettei niitä enää mistään tahdo löytyä?

      Poista
  2. Meilläkin on nyt jonkun aikaa ollut texmex-kausi menossa, vaikkei kovin paljon vielä ole blogin puolelle päätynyt. Tulee vain usein juurikin kiireessä turvauduttua, kun on niin nopeasti valmistuvaa, mutta kuitenkin tosi hyvää. Eikä siinä kiireessä sitten paljon ehdi kuvailemaan ja laittelemaan reseptejä ylös.;) Quesadillat ja enchiladat ovat ihan kärjessä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin pakkaa käydä mullakin :) Lähinnä lätkii aineksia pannulle, eikä jaksa tai ehdi kirjoittaa niitä ylös. Enkä mä enää jälkeen päin muista, että mitäs siihen ruokaan tuli laitettua.

      Poista