5. tammikuuta 2015

Go, go bananas!! - hävikkiherkkuna pähkinäinen banaani-kookosmysli

En tiedä kehtaanko enää edes tunnustaa, mutta ostin taas uuden keittokirjan. Mulle täytyisi ehdottomasti antaa porttikielto kirja-aleihin! Tosin salaa kyllä vilkuilin Suomalaisen kirjakaupan alelehteä ja muutama keittokirja jäi vaivaamaan niin paljon, että ehkä ne täytyy käydä hakemassa hyllyyn. Toisaalta toivon, että just ne mun haluamat keittokirjat olisi loppuunmyyty, ettei tarvi alkaa raivaamaan johonkin toiseen kirjahyllyyn tilaa mun keittokirjoille... Niin, se mukaan tarttunut kirja oli kaunis "Runsaat salaatit"-kirja, mutta palataan siihen tarkemmin myöhemmin.

Keittiössä on ollut viime päivinä aika hiljaista ja muonapuoli on hoitunut lähinnä karjalanpaistilla ja muilla perusmurkinoilla. Tänään innostuin tyhjäilemään kuivakaapin sisältöä ja tuttuun tapaan ylimääräiset hiutaleet ja pähkinät muuttuivat mysliksi. Valmiin myslin sekaan heittelin vielä kookoskuutioita ja banaanilastuja. Hyvää tuli. Tosin muutaman minuutin kauemmin tuo mysli olisi voinut paahtua, mutta kyllä tuo tuollaisenakin tulee syötyä.

Itsetehty mysli on suunnattoman helppo valmistaa ja aineksien suhteen vain mielikuvitus on rajana! Jos et ole koskaan kokeillut, niin suosittelen. 




Pähkinäinen banaani-kookosmysli

2½ dl ruishiutaleita
2½ dl kaurahiutaleita
2½ dl 4-viljan hiutaleita
1½ dl parapähkinöitä kevyesti rouhittuna
1 dl cashewpähkinöitä kevyesti rouhittuna
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl saksanpähkinäöljyä
½ tl kanelia
Lisäksi:
1 dl kuivattuja kookoskuutioita
½ dl banaanilastuja kevyesti murskattuna

  Sekoita kuivat ainekset keskenään suuressa kulhossa. Lisää joukkoon kaneli, vaahterasiirappi ja saksanpähkinäöljy ja sekoita hyvin. 
  Kaada mysliseos leivinpaperille uunipannulle ja paahda 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes mysli saa hieman väriä. Kääntele seosta kerran pari paahtamisen aikana. Tarkkaile paahtumista koko ajan, sillä pähkinät palavat helposti.
  Anna myslin jäähtyä ja lisää joukkoon kookoshiutaleet ja banaanilastut. Tarjoa jogurtin tai maidon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti