13. tammikuuta 2015

All you eat now is some pasta! - helppo, arkinen jauhelihapastavuoka

Aina välillä tulee tehtyä uunipastaa tai pastavuokaa. En oikein tiedä kummalla nimellä näitä kutsuisi... Yksinkertaisilla aineksilla sai aikaan kelpo arkisapuskan, josta riitti meidän sakille evästä pariksi päiväksi. Pastoista tykkään käyttää täysjyväpastaa, mutta ihan hyvin kelpaa tavallinenkin. On tämä ainakin mukavaa vaihtelua perinteiselle makaronilaatikolle, jos ei muuta. 




Helppo jauhelihapasta uunissa

500g pastaa, esim. täysjyvä pipe rigate
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 pientä porkkanaa
1tl suolaa
1tl basilikaa
1tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
1tlk(390g) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
2dl ruokakermaa
Päälle:
1-2 dl juustoraastetta
Vuokaan:
öljyä

  Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää ruskistamisen loppupuolella sipulit ja porkkanat. Jatka kypsentämistä, kunnes sipulit hieman kuullottuvat. Mausta jauhelihaseos suolalla, basilikalla, paprikalla ja pippurilla.
  Voitele vuoka kevyesti öljyllä ja kaada pohjalle puolet pastasta. Levitä päälle jauhelihaseos ja loppu pasta. Sekoita tomaattimurska ja ruokakerma keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.




3 kommenttia:

  1. Tää on taas tälläinen ohje joka voisi toimia meillä. Isäntä tykkää kaikesta, jossa yhdistyy pasta, pastakastike, jauheliha ja juusto! ☺ Se sun tuorepastavuoka on edelleen meiän suosikkiruokaa! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuorepastavuoka on kyllä herkkua :) Meidän äitikin tekee sitä aina kun tulee vieraita. Tämä ei pääse samalle tasolle, mutta ei tämäkään huonoa ole.

      Poista
  2. Hyvä ohje ja maistui koko perheelle. Seuraavalla kerralla laitan vähä enemmän tomaattimurskaa ja jauhelihaa :)

    VastaaPoista