20. tammikuuta 2015

Ode to the banana cake! - ihana, mehevä banaani-suklaakakku

Aamulla iski laiskuus, eikä ulkona paukkuva pakkanenkaan oikein innostanut, joten päätin laiskotella ja jättää aamupäivän jumpat väliin. Kovasti olisi tehnyt mieli kaivautua peittojen alle ja pysytellä siellä, mutta en viitsinyt. Aikani kuluksi päätin sitten leipaista kakun, kun en järkevämpääkään askaresta keksinyt. 

Jotta keittokirjahaaste etenisi, on mulla keittiössä aina pari kolme keittokirjaa, joita selailen aina kun siltä tuntuu. Eilen tutkailin ihanaa, pientä "Leivonta"-kirjaa ja siitä bongasin kivan banaani-suklaakakun ohjeen. Ja kun kerran ainekset kotoa löytyi, leivoin sitten sellaisen. Ennen en pahemmin banaanileivonnaisista tykännyt, mutta nykyään ne kelpaa oikein hyvin. Tämä kakku oli ihanan mehevä ja itse tykkäsin tästä tosi paljon! Todennäköisesti vielä paranee vanhetessaan, kuten useimmat kahvikakut. Alkuperäisessä ohjeessa mainittiin, että kakun voisi tarjota voin kanssa, mutta meillä tämä syötiin ihan tällaisenaan. Koska kakku oli aika tylsän näköinen, koristelin kakun sulatetulla suklaalla ja pehmeillä hopeahelmillä.




Banaani-suklaakakku

115 g pehmeää voita
2 kypsää banaania
85 g (n.1 dl) ruskeaa hienoasokeria (laitoin luomuruokosokeria)
2 kananmunaa
220 g (n. 3 1/4 dl) vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1-2 rkl maitoa
100 g suklaarakeita (laitoin rouhittua maitosuklaata)
Päälle halutessa: 
2 palaa maitosuklaata
1 pala valkosuklaata 
pehmeitä hopeahelmiä

  Voitele ja/tai vuoraa 1½ litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kuori banaanit ja laita ne suureen kulhoon. Soseuta banaanit haarukalla.
  Lisää voi, sokeri ja munat banaanien joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Vatkaa ainekset hyvin keskenään. Lisää sen verran maitoa, että taikina pysyy hyvin koossa. Sekoita joukkoon suklaarakeet tai karkeasti rouhittu suklaa.
  Lusikoi taikina voideltuun vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, tai kunnes kakku on hyvin kohonnut ja tikulla tai veitsen kärjellä keskelle pistettäessä siihen ei tartu mitään. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin. Jos haluat koristella kakun, sulata suklaat mikrossa, laita pieneen pakastepussiin ja pursota kakkuun koristeraidat. 
  Tarjoa viipaloituna voin kanssa tai ilman.




Paras kiitos tästä kakusta oli se, kun pikkumies kietoi kädet mun ympärille, moiskautti suukon leukaan ja tuumasi, että "kiitos äiti, kun leivoit minulle ihanan kakun". Juu, meidän pikkumies puhuu välillä kirjakieltä :)




5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Välitetään :) Lähetti lentosuukkoja takaisin <3

      Poista
  2. Kakku kuulostaa tosi hyvältä! Toimiiko resepti jos käyttää tavallista sokeria? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut, mutta uskon että käy. Sokereiden koostumus on kuitenkin hyvin samanlainen.

      Poista
  3. Kiitoksia vastauksesta :)

    VastaaPoista