12. tammikuuta 2015

Pink! I see something pink! - ihana, kuituinen vispipuuro puolukoista

Mikähän kumma siinä on, kun tämä alkuvuosi tuntuu aina olevan valtavan kiirusta aikaa? Osansa tietysti tekee muksun jalkapallotreenit, pelit ja turnaukset. Lauantaina olivat SisuCupissa, ensi viikonloppuna on tiedossa TalviSemi. Väliin vielä useammat treenit ja omat menot kauppareissuineen sun muineen, niin ei ihme, ettei aikaa tahdo olla muuhun. Haaveissa kyllä on, että jostain löytyisi aikaa uuden keittiöpöydän rakenteluun ja keittiön välitilan fiksaukseen. Siihen välitilaan olisi tarvikkeetkin jo ostettu, mutta vielä ei olla ehditty hoitaa hommaa loppuun. Uusi keittiönpöytä on ollut haaveissa pitkään ja nyt se alkaa olla jo pitkälle suunniteltukin. Viikonloppuna tehtiin koeversio pintakäsittelystä, mutta luulen, että sitä hommaa täytyy vielä miettiä. Kirppareilta ajattelin sitten haalia kuusi eriparituolia ja käsitellä ne pöytään sopivaksi. Jahka saadaan joskus jotain aikaiseksi, niin laittelen niistä sitten kuvia teillekin.

Viikonlopuksi keittelin ison kattilallisen hirvisoppaa ja jälkiruoan virkaa sai hoitaa kuituinen, puolukoista keitetty vispipuuro. Vispipuuron ohjeen nappasin Yhteishyvän sivuilta.
Kuituinen vispipuuro

200 g puolukoita
1 l vettä
1 dl sokeria
1 dl kauraleseitä
1 dl tummia mannasuurimoita

  Keitä puolukoita sokerilla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon leseet ja mannasuurimot. Anna kiehua 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna puuron jäähtyä kunnolla, mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. 
  Ripottele halutessasi päälle hieman sokeria ja tarjoa maidon kera.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...