14. tammikuuta 2015

Return of the tiger... - mustikkaiset tiikerimuffinssit suklaasydämellä

Eilen innostuin pitkästä aikaa leipomaan jotain makeaa. Tai no, eihän edellisestä kerrasta ole kuin parisen viikkoa, mutta mun mittapuulla se on jo pitkä aika. Yllättäen löysin kirja-alesta vielä pari uutta leivontakirjaa; Kahvin aika ja Teemakakut arkeen ja juhlaan, ja ne hieman nostattivat kadonnutta leivontainnostusta. Koska inspiraation iskiessä kello oli jo niin paljon, ettei kauppaan kannattanut lähteä, päätin tehdä ensimmäisen leivonnaisen, johon löytyisi ainekset kotoa. Tällä todella vaativalla valintaperusteella leivottavaksi tuli mustikkatäytteiset tiikerimuffinssit. Muffinssien päälle vatkasin vielä tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella maustettua kermavaahtoa. Mun mielestä kermavaahto oli vähän turha, mutta muut tykkäsivät. Jos jotain haluaa päälle laittaa, niin valkosuklaavaahto voisi toimia paremmin. 

Kirjan ohjeessa muffinssien sisälle pyöriteltiin marsipaanista pallot, jotka pyöriteltiin vielä kaakaojauheessa. Vaihtoehtoisesti voi käyttää suklaakonvehteja tai toffeeta. Koska marsipaania ei talosta löytynyt, laitoin muffinssien sisälle Da Capoja, Cappuccino Da Capoja sekä Fazeriinaa. Jos joululta on vielä jäänyt suklaata, voi ne vallan mainiosti käyttää näiden muffinssien täytteeksi.




Mustikkatäytteiset tiikerimuffinssit
(12kpl)

100 g huoneenlämpöistä voita
110 g (n.1 1/4 dl) sokeria
hyppysellinen suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
6-7 rkl maitoa
250 g (n. 3 3/4 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
200 g mustikoita
Lisäksi:
marsipaania 
kaakaojauhetta TAI 
12 suklaakonvehtia tai toffeeta
Päälle halutessa:
kermavaahto tai valkosuklaavaahto

  Voitele muffinipellin syvennykset huolellisesti. Pyöritä marsipaanimassasta 12 palloja ja kieritä ne kaakaojauheessa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää konvehteja.
  Mittaa kulhoon voi, sokeri, suola ja vaniljasokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes sokeri on liuennut seokseen. Sekoita kananmunat joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi maito.
  Sekoita leivinjauhe jauhoihin, siivilöi ja kääntele taikinaan. Lusikoi noin kolmannes taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe. Jos taikina tuntuu kovin paksulta, lisää pikkutilkka maitoa.
  Huuhdo mustikat, painele kuivaksi ja kääntele vaaleaan taikinaan. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne kohmeisina. Jaa vaalea taikina muffinipellin syvennyksiin ja lusikoi tumma taikina sen päälle. Pistä puutikku taikinakerrosten läpi ja tee kahdeksikkoa tikun korkeutta vaihdellen. 
  Työnnä yksi marsipaanikuula tai kohvehti jokaisen muffinssin keskelle. Paista muffinsseja 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  Jos haluat, pursota päälle kerma- tai valkosuklaavaahtoa ja koristele mustikoilla ja koristerakeilla.


Kääpiölinnan keittokirjat 
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle
104. Paras keittokirja NO 7. Jouluruokaa. Makeisia ja jälkiruokia. Uudenvuodenjuhlat.
105. Paras keittokirja NO 9. Broileria. Sitrushedelmiä. Papuja ja linssejä.
106. Nigella Lawson - Syötävän hyvää
107. Nigella express - hyvää ruokaa nopeasti
108. Gastronaatti
109. Talviruokaa
110. Paras keittokirja No 6
111. Paras keittokirja No 8
112. Maija keittää koulussa
113. Kotilieden leipäkirja
114. Bon Appétit - parhaita ohjeita
115. Kakkujen kuningattaret
116. Amerikan keittokirja
117. Suklaa - kultainen kirja
118. Runsaat salaatit
119. Teemakakut arkeen ja juhlaan
120. Kahvi aika

2 kommenttia:

  1. *SLURPS*
    Meillä tosiaan on vielä joulusuklaita jäljellä, ja nyt tiedän mitä niistä teen!! ☺ Aion myös kokeilla sitä sun rommilla maustettua kuivakakkua, johon saan kans upotettua joulusuklaita.... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä näihin uppoa kuin 12 kipaletta, mutta parempi sekin kuin ei mitään :D Mä en ymmärrä miten tuo meidän perheen suklaankulutus on nykyään niin onnetonta. Suklaata on kaappi täynnä ja iso korillinen keittiön pöydällä, eikä niitä kukaan syö. Ennen ei tehnyt tiukkaakaan tuhota konvehtirasiaa illan aikana, nyt mokoma kestää muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

      Poista