2. tammikuuta 2015

Kevyesti keskellä päivää - savulohisalaattia lounaaksi

Parin päivän lounaat sai näppärästi kuitattua ruokaisalla lohisalaatilla. Onneksi meidän perheessä muut eivät tällaisista salaateista piittaa, joten koko komeus jäi mun syötäväksi. Ei harmittanut ollenkaan! Saa nähdä kauanko tämä mun salaatti-innostus kestää, mutta toistaiseksi menee hyvin. Vielä kun joku muu tekisi nämä salaatit mun puolesta, sillä jotenkin näiden valmistaminen on vaan puuduttavaa hommaa... 




Savulohisalaatti

200 g savulohta perattuna
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 prk (200 g) raejuustoa
lehtisalaattia
pala tuoretta kurkkua
100 g miniluumutomaatteja
Kastike:
2 rkl sinappia
½ rkl ruokokidesokeria
1/4 tl suolaa
½ rkl valkoviinietikkaa
3/4 dl öljyä
Koristeeksi:
persiljaa

  Huuhdo ja revi salaatinlehdet ja levitä ne tarjoiluvadille. Paloittele perattu lohi. Kuutioi kananmunat. Sekoita raejuusto, lohipalat ja kananmunakuutiot keskenään ja levitä salaattipedille. Lohko tomaatit pieniksi lohkoiksi ja viipaloi kurkut. Koristele salaatti kurkkuviipaleilla, tomaattilohkoilla ja persiljalla.
  Laita salaattikastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista sekaisin. Tarjoa kastike erikseen.

2 kommenttia:

  1. Mä sit taas rakastan salaatteja ja niiden tekemistä. 99 % meillä syödään aina kreikkalaista salaattia, mutta joskus sentään jotain vaihteluakin. Jos tykkäät tonnikalasta, niin tässä kans yksi hyvä ohje. Tai siis se salaatinkastike on mielestäni ihan superhyvää! ☺ http://nannenturinat.blogspot.fi/2012/09/tonnikalasalaatti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, täytyy käydä kurkkaamassa huomenna! Mulle ja tytölle tonnikala kelpaa oikein hyvin :)

      Poista