15. tammikuuta 2015

Just having some bun - Hävikkiherkkuna rapsakat raejuustosämpylät

Päiväysvanhalle, mutta syömäkelpoiselle raejuustolle täytyi keksiä jotain käyttöä ja kun en muuta keksinyt, leivoin siitä sämpylöitä. Rasvan jätin taikinasta pois, mutta jos haluaa, niin voihan tuonne lorauttaa tilkan öljyä. Taikinan jätin todella pehmeäksi ja nostelin vain lusikalla leivinpaperille kekoja, jotka taputtelin jauhojen avulla hieman litteämmiksi. Ylimääräisen kohottelunkin jätin väliin ja kohotin sämpylät ainoastaan pellillä. Näistä tuli mukavan rapeakuorisia ja sisältä pehmeitä sämpylöitä, joten varmasti tulee tehtyä toistekin.




Raejuustosämpylät
(18kpl)

5 dl vettä
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
2 rkl hunajaa
8 dl sämpyläjauhoja (ei rouheisia)
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 dl raejuustoa

  Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, hunaja ja raejuusto. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot. Taikina jää tarttuvaiseksi ja pehmeähköksi.
  Nostele taikinasta kekoja leivinpaperille pellille. Ripota päälle jauhoja ja taputtele tasaisiksi leipäsiksi. Anna kohota liinalla peitettynä 40 minuuttia.
  Kypsennä leipäsiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Tarkista kypsyys pohjaan koputtamalla. Kypsä leipä kumisee.




2 kommenttia:

  1. Sämpylöihin voi näimmä tosiaan upottaa mitä tahansa :) Kiva idea käyttää ylijäämäinen raejuustokin niihin :) Tuli varmaan hieman normaalisämpylöitä kosteampia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä voi :) Oli nämä ehkä aavistuksen kosteampia, mutta ei mun mielestä kauhean paljoa. Mä tykkäsin näistä tosi paljon.

      Poista