29. tammikuuta 2015

Sirpaleet tuonee onnea, mutta ei suklaakakussa... (tosi, tosi helppo suklaakakku!)

Kalliiksi tuli eilen leivottu suklaakakku... Kakku nimittäin maksoi yhden ison Pentikin Halla-sarjan tarjoilulautasen ja Iittalan Kastehelmi-kulhon verran. Siis semmoisen suht iso kulhon. Ensimmäinen kakkukin sai niin hienon lasinsirukoristelun, että pakko oli sekin heittää roskiin. Hieman harmittaa, mutta saapa noita kulhoja uusia. Kakulla ei niin suurta merkitystä ollut, sillä tuo oli onneksi helppo tehdä. Mies yritti hyvää hyvyyttään auttaa ja antaa mulle kaapin päältä kakkulautasen, mutta huonoksi onnekseen ei huomannut lautasen päällä olleita astioita. Tottahan ne sitten putosivat ja menivät paloiksi. Vahinkoja sattuu ja tärkeintä on, ettei kukaan saanut kippoa päähänsä.

Oli muuten jännä huomata, miten eri tavoin kakku voikaan kypsyä, vaikka käyttää tismalleen samaa ohjetta ja paistolämpötilaa. Ensimmäinen pikkumiehen kanssa huolella tehty kakku kohosi uunissa kauniisti ja kypsyi ajallaan. Toinen, kiukuspäissä tekaistu kakku sen sijaan jäi keskeltä aavistuksen raa'aksi ja meni kuopalle, vaikka olikin uunissa hieman pidempään. Mutta onneksi suklaakakussa ei niin haittaa, vaikka vähän raa'aksi jäisikin. Toisen kakun kohdalla tumma kaakaojauhe loppui kesken ja jouduin korvaamaan osan vaalealla. Lisäksi tämän toisen kakun kuorrutuksesta tuli klumppuinen, kun ensimmäisen kuorrutus oli sileä ja kaunis. En vaan malttanut sulattaa suklaata kunnolla ja tässä on lopputulos. Tämän kakun ohje löytyi Mummo Ankan unelmaherkut-kirjasta. Taikinan teko on erittäin helppo, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Vatkaimen voi siis huoletta jättää kaappiin.




Suklaasydän (suklaakakku)

5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
Kuorrutus:
200 g talous- tai maitosuklaata
3/4 dl vettä
Koristeeksi halutessa:
pari palaa valkosuklaata
Wienernougat-rouhetta

  Voitele ja jauhota sydämenmuotoinen kakkuvuoka. Halutessasi voit tehdä kakun myös tavalliseen kakkuvuokaan ja leikata kakun sydämenmuotoiseksi.
  Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauho, suola, sokeri ja vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sooda. Sekoita hyvin.
  Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, munat ja sulatettu, hieman jäähtynyt rasva koko ajan sekoittaen. Nostele taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla kokeilemalla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vuoastaan.
  Paloittele suklaa kasariin ja lisää 3/4 desiä vettä. Nosta kasari levylle ja kuumenna kunnes suklaa sulaa. Sekoita välillä.
  Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutuksen valua myös reunoille. Tarjoa kakku kun kuorrutus on jäähtynyt ja kovettunut. Jos haluat, koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla ja Wienernougat-rouheella.




Mummo Ankan unelmaherkut-kirja on täynnä helppoja leivonnaisia ja välipaloja. Tytölleni oon tämän joskus ostanut ja edelleen tämä saa pysytellä hyllyssä. Pikkumieskin tykkää tätä kirjaa selailla, sillä kirjassa seikkailee Aku Ankoista tutut hahmot. 

Kääpiölinnan keittokirjat 
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle
104. Paras keittokirja NO 7. Jouluruokaa. Makeisia ja jälkiruokia. Uudenvuodenjuhlat.
105. Paras keittokirja NO 9. Broileria. Sitrushedelmiä. Papuja ja linssejä.
106. Nigella Lawson - Syötävän hyvää
107. Nigella express - hyvää ruokaa nopeasti
108. Gastronaatti
109. Talviruokaa
110. Paras keittokirja No 6
111. Paras keittokirja No 8
112. Maija keittää koulussa
113. Kotilieden leipäkirja
114. Bon Appétit - parhaita ohjeita
115. Kakkujen kuningattaret
116. Amerikan keittokirja
117. Suklaa - kultainen kirja
118. Runsaat salaatit
119. Teemakakut arkeen ja juhlaan
120. Kahvi aika

4 kommenttia:

  1. Miten voikin yksi leivontasessio muuttua noin! Ihan hurjaa! Ja jännä miten erilaiset kakut tuli! Joskus näissä hommissa hermoja koetellaan :D Mä olen tänään tapellut yhden Leilan ohjeen kanssa joka on ihan outo... jouduin turvautumaan omiin resepteihin, että sain kakusta onnistuneen :)
    Tuo on kyllä herkullisen näköinen kakku! Ainakin kunnolla suklainen ;D
    Huomasitko muuten blogissani vinkin jolla suklaisen kakun pinta pysyy kauniina?:
    http://taikakakut.blogspot.fi/2015/01/luumuinen-sydamen-surujen-kakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joskus vaan hommat ei toimi, ei sitten millään.... Ja kun päälle tuli ylimääräinen säätäminen siivoamisineen sun muineen, ei kauheasti naurattanut. Mutta sattuuhan näitä :)

      Täytyy käydä kurkkaamassa vinkit. Yleensä suklaakuorrutus onnistuu hyvin ja tämä taisi olla ensimmäinen ei niin onnistunut yritys. Ja siitä vieritän kyllä syyn leivontahetkellä vallinneelle mielentilalle :D Hyvä suklaakakku täytyy tehdä rakkaudella, ei kiukulla :D

      Poista
    2. Tuossa sun kakussa kuorrutus on kaunis ja herkullisen näköinen! Minä tarkoitin vuoan jauhotusta! ;D Olen löytänyt Mimmiltä sellaisen vinkin jossa vuoka jauhotetaan ruisjauhoilla. Kun on suklaisesta kakusta kyse niin muut jauhot jäävät näkymään pinnalle, ruisjauho ei jää :)

      Poista
    3. Oi, tuohan on loistava idea! Kiitos! Mua aina ärsyttää nuo korppujauhojäämät. Voi kun vielä seuraavalla kerralla muistaisin tuon neuvon :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...