1. tammikuuta 2015

One sweet day! - hävikkuherkkuna Cappuccino Da Capo-croissantit

Jahas. Nyt on sitten vuosi vaihtunut. Tämäkin vuodenvaihde meni ilman sen suurempia juhlimisia. Kotona oltiin koko konkkaronkka, syötiin herkkuja ja pikkumiehen nukahdettua pelattiin lautapeliä. Raketteja meillä ei tänäkään vuonna ammuttu, sillä toinen kissoista pelkää kuollakseen tuota rätinää ja räiskettä. Välillä reppana livahti vinttiin sängyn alle, välillä makoili vessassa piilossa. Toinen kissa ei ollut moksiskaan ja tyytyväisenä nukkui koko illan. 

Eilen keksin muuten loistavan tavan hyödyntää joululta jääneet suklaat. Joulun alla halusin kokeilla uusia Cappuccino Da Capoja, mutta ei ne oikein mun makuun olleet. Eilen löysin Suussa sulava suklaa-kirjasta suklaacroissanttien ohjeen ja ne kyllä kolahti! Ei haitannut, vaikka sisällä oli Da Capoa, sillä jotenkin se maistui paljon paremmalta näin syötynä. Ukko jo esitti kainon toiveen, että voisiko näitä tehdä pian lisää... Jos pinjansiemeniä ei kaapista löydy, niin mun mielestä tähän kävisi ihan hyvin pähkinärouhekin. Tärkeintä on, että saa croissanteihin hieman purutuntumaa. Mitään dieettiherkkuja nämä ei ole, mutta eipä näitä joka päivä syödä.




Cappuccino Da Capo-croissantit
(10kpl)

2 levyä (à100g) voitaikinalevyjä
8 Cappuccino Da Capo-konvehtia
tai n.75 g muuta tummaa suklaata
30 g pinjansiemeniä
1 keltuainen
pikku tilkka kermaa tai täysmaitoa

  Anna voitaikinalevyjen sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulaneet levyt hieman ohuemmiksi levyiksi. Leikkaa levyistä yhteensä 10 kapeaa kolmiota. 
  Hienonna suklaa ja pinjansiemenet karkeaksi rouheeksi ja sekoita keskenään. Jaa täyte kunkin kolmion leveimpään kohtaan. Kääri kolmiot rullalle leveästä päästä alkaen ja taivuta croissantin muotoon.
  Nosta croissantit pellille, voitele keltuaisen ja maidon seoksella. Kypsennä 220-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Tarjoa heti. 

Croissantien myötä sai taas ruksata yhden kirjan testatuksi. Muutama ohje jäi kiinnostamaan niin paljon, että kirjan pariin palataan varmasti pian uudelleen...

Kääpiölinnan keittokirjat 
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle
104. Paras keittokirja NO 7. Jouluruokaa. Makeisia ja jälkiruokia. Uudenvuodenjuhlat.
105. Paras keittokirja NO 9. Broileria. Sitrushedelmiä. Papuja ja linssejä.
106. Nigella Lawson - Syötävän hyvää
107. Nigella express - hyvää ruokaa nopeasti
108. Gastronaatti
109. Talviruokaa
110. Paras keittokirja No 6
111. Paras keittokirja No 8
112. Maija keittää koulussa
113. Kotilieden leipäkirja
114. Bon Appétit - parhaita ohjeita
115. Kakkujen kuningattaret
116. Amerikan keittokirja



6 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoinen ohje. Yleensä miellän croisantit enemmänkin suolaiseksi herkuksi. Nyt ollaan työkaverin kanssa miellytty Lidlin kinkku-juustocroisantteihin ja niitä tuli haettua lähes joka viikko. Nyt tehtiin molemmat päätös että vähän kevennetään, joten taitaa croisantitkin jäädä vähän vähemmälle... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ukko on suunnattoman perso croissanteille, mutta mulle ne ei yleensä oikein uppoa. Ei siinä, onhan ne hyviä, mutta jotenkin ne aina jää muiden syötäväksi. Näitä kyllä olisi voinut syödä vaikka kuinka, mutta sain pidettyä itseni kurissa ja söin vaan yhden... tai no kaksi :D

      Poista
  2. Nyt iski heikkoon kohtaan! Ihastuin noihin Cappuccino Da Capoihin viime syksynä. En edes pidä kahvista, mutta niissä se vain maistui niin taivaalliselta. Nämä croissantit olisivat varmaan ääreishyviä, nam! Mahtaiskohan toimia muuten myös geisha-versiona, vai ovatkohan liian plissuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että tumma Geisha vois toimiakin. Äkkiseltään ajattelisi, että vaalea on liian vaisua. Mutta toisaalta, varmasi hyviä nekin :)

      Poista
  3. Oi että! Suurena croissanttien fanina mun on kyllä ihan pakko testata näitä :-)

    ♥~ Millamour

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu :) Näistä mun omista tuli miniversioita, mutta suurelle croissantien ystävälle voi aina tehdä hiukkasen isompia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...