31. joulukuuta 2014

Kääpiölinnan kootut selitykset.... Mitä tapahtui vuonna 2014?

Niin olisi taas vuosi lusittuna ja uusi vuosi kolkuttelee aivan nurkan takana. Ehkä sitä voisi pikaisesti kerrata, mitä tämä vuosi toi tullessaan... Jos kirjoittamiseen ja yleensä blogin ylläpitämiseen liittyviä tuntoja tarkastelee, niin tämä vuosi on ollut melkoista vuoristorataa. On ollut suurta innostumista, tasaista puurtamista ja totaalista kyllästymistä, jonka vuoksi aioinkin jo laittaa pillit pussiin. Päätös siitä, ettei tämän ehkä tarvikaan olla niin aktiivista ja totista puurtamista, helpotti hieman ja kun annoin itselleni ottaa hieman rennommin, alkoi kirjoittaminenkin tuntua edes hitusen kivemmalta. 

Vuoden ehdottomia kohokohtia oli, kun sain omia kuviani seinäjokisen baarin seinälle roikkumaan nyt joulukuuksi. Vielä päivän tai pari kuvat roikkuvat Still Standing ravintolan seinällä, jos joku haluaa käydä kurkkaamassa ja rustaamassa sanasen tai pari Kääpiölinnan vieraskirjaan. 




Toinen suuri ilonaihe oli Ruokatiedon ja Ruoka.fi-sivuston järjestämän kotiruokakilpailun voitto ja sitä seurannut reissu Taste of Helsinkiin. Pieni loma tuli todella tarpeeseen ja olihan se ihan hauska käydä syömässä muiden kokkailuja. Voitto heltisi mumman pannupihveillä, jotka tarjottiin mumman jäämistöstä pelastetulta lautaselta. 




Kakkupuolella oli tänä vuonna vähän hiljaisempaa, mutta onneksi niitäkin on muutama tullut tehtyä. Eniten ylpeyttä koin serkun tytölle tekemästäni Inter Milan-kakusta. Parasta oli, että kakun saaja oli sekä yllättynyt, että tyytyväinen niin ulkonäköön kuin makuunkin. 




Muita onnistumisen kokemuksia kakkurintamalla tarjosi veljen tytölle tehty Rainbow Dash- ja kaverin isälle tehty Nurmo-kakku. Näitä oli hurjan hauska suunnitella ja leipoa.






Kesän korvalla tyttö sai ala-asteen päätökseen ja loman alkua juhlistettiin herkullisella Daim-kakulla. 




Vuoden hellyyttävin ruoka oli ehdottomasti suloinen krokotiilimureke ja ällöttävin ehkä aivomuffinssit






Suloisimman vieraan tittelin saa ehdottomasti Elämää Koivurannassa-blogin Nannen Viski :) Mukavaa oli tavata isäntäväkikin! Toivottavasti pian taas tiet kohtaisivat ja saisi istua Nannen kanssa kahville tai oluselle. 




Loppuvuodesta laitettiin serkkulikan kanssa jalalla koreasti ja suunnattiin Indiedays-blogigaalaan. Tuo punapukuinen matami on meikäläinen ja tuo kauniinpi osapuoli serkkuni.... Kiitos kuvasta kuuluu Pauli Siuruaiselle. 




Kun tarkastelee tämän vuoden suosituimpia reseptejä, oli kärki varsin leivontavoittoinen. Kärkiviisikon valitsin vain ja ainoastaan tänä vuonna julkaistuista resepteistä. Budapest-kakut nousivat ensimmäisiksi Ruokala.net-sivun joulukonvehtijutun ansiosta. Mutta niinhän se on, että loistava tapa päästä eroon joulusuklaista, on leipoa niistä kakku. Olen varsin otettu siitä, että Kääpiölinna jutussa mainittiin. Yksi ainoa ruoka pääsi viiden parhaan joukkoon ja se oli viimeisellä sijalla roikkuva pulled pork-purilainen chili-coleslaw'n kera. Ei siinä mitään, hyvä ruokahan tuo on. 



TOP 5 Ruokaohjeet:

























Nyt on hyvä hetki kiittää teitä, mahtavat lukijani, kuluneesta vuodesta ja valmistautua ottamaan uusi vuosi vastaan! Kiitos!

Oikein paljon onnea Vuodelle 2015!


12 kommenttia:

  1. Tulipas hirveä ikävä tätä juttua lukiessa... ♥ Toivottavasti nähdään taas pian!!!
    Ihania leipomuksia ja ihan superupea tuo teidän gaalakuva!!! Wau mitä naisia!!! ♥
    Oikein ihanaa uutta vuotta 2015!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunne oli kyllä molemminpuolinen <3 Kyllä me jotain varmasti keksitään! Viimeistään kesällä on ainakin saumaa sopia jotain treffiä vaikka sinne suuntaan :)

      Poista
  2. Hyvää Uutta vuotta Kääpiölinnaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Samoin! Toivottavasti vuosi tuo sulle mukanaan paljon onnea ja iloa <3

      Poista
  3. Oikein hyvää uutta vuotta Kääpiölinnaan! Ihan samoja fiiliksiä on minullakin mahtunut vuoteen, välillä on ollut tosi, tosi innostunut, välillä taas vähän vähemmän... mutta älä ihmeessä laita pillejä pussiin, sinulla on ihana blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi <3 Lohduttavaa kuulla, että muillakin on samanlaisia ajatuksia. Nyt on ollut vähän parempi fiilis blogin suhteen, kun saa luvan kanssa ottaa vähän iisimmin. Kyllä tämä tästä varmasti vielä iloksi muuttuu :)

      Poista
  4. Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin Sanja <3 Toivottavasti tuleva vuotenne on täynnä onnellisia hetkiä <3

      Poista
  5. Oikein hyvää ja maukasta alkanutta vuotta Kääpiölinnalaisille! Äläkä edes kuvittele lopettavasi bloggaamista, mur! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula :) Hih, ehkä mä uskon sun murinaa ja jatkan vielä toistaiseksi, mutta vähän vähemmän ryppyotsaisesti ja säännöllisesti. Hymyilin muuten teidän jutulle, sillä olitte viime vuoden kirjoituksissa pistäneet muutamalla paremmaksi. Olisikohan teillä ollut neljä juttua enemmän :)

      Poista
  6. Tuo alkuteksti oli kuin omasta kynästäni! Samanlaista vuoristorataa täälläkin on menty. Syksyllä alkaneet työt veroittivat ajan lisäksi jaksamista niin paljon, ettei hommaan tuntunut jäävän lainkaan virtaa. Lopettaminen oli itselläkin mielessä syksyllä, mutta sitten hyvä ystäväni muistutti, että teen blogia itselleni, omaksi reseptipankiksi. Tuo muistutus tuli tarpeeseen, ja toistaiseksi jatketaan juuri sitä tahtia, kuin itsestä tuntuu hyvältä.

    Mutta elä siekään lopeta. Täällä on kiva käydä :) Oikein maukkaan herkullista alkanutta vuotta sinulle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ystäväsi lausahdus oli kyllä erittäin osuva! Niinhän se mullakin on alunperin on ollut ideana, että saa itselle ohjeita muistiin ja ainahan se on kiva, jos joku muukin löytää niistä itselleen sopivia. Eiköhän tämä innostus tästä taas palaa, kun antaa itselleen aikaa.

      Poista