19. joulukuuta 2014

She fixes fixes chicken for me! - aasialaisvivahteinen broileri-riisilaatikko

Viime päivät ovat olleet melkoista juoksemista paikasta toiseen, eikä blogin päivittämiseen ole ollut aikaa. Tai jos aikaa on ollut, oon ollut niin väsyksissä, ettei ajatus kirjoittamisesta ole houkutellut pätkääkään. Mutta jospa nyt saisi edes yhden ohjeen jakoon. 

Tämän broileri-riisilaatikon tein jo alkuviikosta. Sapuskan kuva on kaikkea muuta kuin onnistunut, mutta koska ruoka oli aika jännää ja hyvää, niin pakkohan tämä ohje on koneelle naputella. Ohjeen löysin Keittiön tuliset herkut-kirjasta, mutta hieman jouduin soveltelemaan. Täysjyväriisin vaihdoin basmatiriisiin ja neljän chilin sijaan laitoin vain yhden. Enemmänkin olisi voinut laittaa, sillä ei tuo yksi chili oikein ruoassa maistunut. Currykin vaihtui currytahnaan, jota laitoin vähän vähemmän. Ruoan myötä keittokirjahaaste eteni taas yhden kirjan verran... jee!




Broileri-riisilaatikko
(4ann.)

200 g (täysjyvä)riisiä
suolaa
vettä
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1-4 tulista chiliä
pala inkivääriä
2 rkl currya tai 2-3 tl punaista currytahnaa
5-6 rkl seesamiöljyä
500-700 g broilerin rintafileetä
soijaa
pippuria
2 kananmunaa
2½ dl kookosmaitoa 
voita vuoan voiteluun

  Keitä riisi lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja pane riisi sivuun. 
  Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulit. Halkaise chilit, poista kannat ja siemenet, huuhtele juoksevalla vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  Kuutioi chilit. Kuori ja kuutioi inkivääri. Kuumenna puolet öljystä, lisää sipulit, chilit ja inkiväärit ja mausta currylla tai currytahnalla. Hauduta kasvisseosta 4 minuuttia.
  Kuumenna uuni 180 asteeseen. Suikaloi broilerin rintafileet. Kuumenna loppu öljy ja ruskista suikaleet kauttaaltaan. 
  Mausta broilerit suolalla ja pippurilla, lisää maun mukaan soijaa. Nosta pannu liedeltä ja anna maustua 10 minuuttia.
  Voitele vuoka voilla ja pane kasvikset, broilerit ja riisi kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat kookosmaitoon ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti