12. joulukuuta 2014

Chocolate chip cookies all day!

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, löytyi keksirasiasta superherkulliset suklaahippukeksit, joiden ohjeen bongasin Sweet food o'mine-blogista. Vaikka näitä meillekin jäi melkoinen kasa, niin eipä ole enää. Katosivat nimittäin ensimmäisenä. Nyt vasta tajusin, että suklaata lipsahti reilummin kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta toisaalta, ei suklaata voi koskaan olla liikaa!




Chocolate chip cookies

200 g voita 
2 dl sokeria
2 dl intiaanisokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata

  Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten.
  Sekoita vehnäjauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Lisää vähän kerralla taikinaan, samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
  Lisää rouhittu suklaa ja sekoita, jotta suklaa tulee tasaisesti taikinaan. 
  Lusikoi ruokalusikallisia kukkuroita leivinpaperille pellille. Tasaisemman muotoisia pikkuleipiä saat, jos pyöräytät keot palloiksi. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 9-10 minuuttia. 


Remppakuulumisista voisi kertoa sen verran, että parasta aikaa on yksi mies asentamassa keittiöön kylmäkonvektoria. Vihdoin ja viimein saa keittiön viileäksi, jos yrittää kesäkuumalla väsäillä kermakakkuja! No, ei sitä pelkästään sen vuoksi asenneta, mutta tottahan se mun leipomisia helpottaa! Kolmas sähkömies lupasi hoitaa sähkörempan loppuun samalla, kun tulee tuon laitteen kytkemään. Tosin mä en usko, ennenkuin homma on valmis. Positiivista vielä on se, että eilen tuli myönteinen päätös korjausavustushakemukseen! Saadaan ihan kivasti takaisin maalämpörempan kustannuksista. Nyt saa siis alkaa suunnittelemaan putkiremppaa. Jospa sen jälkeen saisi elää hetken ilman remonttihuolia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti