22. joulukuuta 2014

Possu on täytetty kaalilla ja rucolalla

Jos joulukinkku ei innosta, ehtii joulupöytään tehdä vaikka tällaisen herkullisen täytetyn possun ulkofileen. Tämän rullan täytteenä on kiinankaalta sekä rucolaa ja päällensä possu sai peitteen ilmakuivatusta kinkusta. Yleensä jätän possun ulkofileet kauppaan, sillä en koskaan onnistu niitä kypsentämään oikein. Tällä kertaa sai uunista nostaa ihanan mehukkaan possunpalasen. Täytekin oli oikein hyvä, joskin heti kävi mielessä, että sienistä ja sipulista tehty täytekin voisi toimia paremmin kuin hyvin. Tämäkin ohje on ikivanhasta mapistani, joten ohjeen alkuperää en tiedä. Possun kaveriksi voisi tehdä sinapilla maustetun kermakastikkeen, minä en tosin joululaatikko-operaation jälkeen enää jaksanut kastikkeita keitellä.




Täytetty possunfilee
(6-8ann.)

n. 1 kg possun ulkofileetä
150-200 g ilmakuivattua kinkkua
suolaa
pippuria
2 rkl vahvaa sinappia
Täyte:
150 g savoijin- tai kiinankaalta
50 g rucolaa
50 g margariinia
3 rkl vahvaa sinappia
2 rkl ruokakermaa
1½ rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
Sitomiseen:
puuvillanarua

  Puhdista lihan pinnalta rasva ja ylimääräiset kalvot. Leikkaa lihaan pituussuunnassa syvä viilto niin, että filee aukeaa kuten kirja. Nuiji lihaa hieman ohuemmaksi lihanuijalla ja mausta suolalla ja pippurilla. (Minä en tässä kohtaa suolaa laittanut.)
  Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja kuullota rasvassa, kunnes kaali on pehmeää. Lisää seokseen sinappi, kerma, perunajauhot ja tarvittaessa suolaa.
  Levitä kaaliseos fileen sisään ja kääri filee rullalle. Levitä fileen pinnalle sinappia ja vuoraa filee kauttaaltaan kinkkuviipaleilla. Sido filee langalla tiukaksi paketiksi ja nosta vuokaan. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Nosta liha uunista ja anna vetäytyä hetken ennen leikkaamista.
  Tarjoa veneperunoiden, sinappi-kermakastikkeen ja salaatin kera.




2 kommenttia:

  1. Mehevän näköistä possua. Ja tosi nätti rulla, omista possurullistani tulee aina tosi valjun näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tällä kertaa oon itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Luulen, että jatkossakin kiedon possut ilmakuivattuun kinkkuun, niin hyvää se oli!

      Poista