Nyt alkaa joulutohinat olla hyvällä mallilla. On siis aika toivottaa teille oikein hyvää ja rauhallista joulua! Nauttikaahan hyvästä ruoasta ja läheistenne seurasta <3 Palataan asiaan, kunhan kinkut ja laatikot on syöty.
Ennen "joululomalle" siirtymistä voisi laittaa jakoon pari herkullista laatikko-ohjetta. Punajuurilaatikon ohje on sovellettu Kotilieden ohjeesta, porkkanalaatikon ohje löytyi puolestaan Maku-lehden sivuilta.
Punajuuri-aurajuustolaatikko
500 g punajuuria
2 rkl öljyä tai margariinia
2 punasipulia
2 dl spelttihelmiä
n. 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
150 g aurajuustoa
½ dl kermaa
Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja silppua sipulit. Kiehauta vesi kattilassa ja liuota siihen liemikuutio.
Kuumenna rasva pannulla, lisää sipulit ja kuullota. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja spelttihelmet. Lisää vähitellen kasvislientä. Kypsennä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä nestettä lisäillen ja sekoitellen.
Lisää lopuksi juusto, kerma ja pippuri. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.
Porkkanalaatikko
3 dl vettä
1½ dl puuroriisiä
1,5kg porkkanaa
1,5kg porkkanaa
7 dl maitoa
2 kananmunaa
1½ tl suolaa
2 rkl siirappia
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
Päälle:
voinokareita
korppujauhoja
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä lähes kypsäksi puuroksi.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja muut ainekset riisin joukkoon. Kaada seos voideltuun suureen uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita.
Kypsennä porkkanalaatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunnin.
Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi :)
VastaaPoistaHerkullista joulua ja onnea vuoteen 2015 <3
VastaaPoistaKiitos :)
Poista