14. joulukuuta 2014

Eat a lil' chicken - helppo, herkullinen paprikabroileri

Tyttö ei voi sietää ruokia, joissa on kypsennettyä tomaattia tai paprikaa. Siksi käytin heti tilaisuuden hyväksi ja tytön ollessa muualla viikonlopun, tein ihanaa unkarilaista paprikabroileria, johon sai upottaa parit tomaatit ja paprikat. Tämäkin ohje löytyi ikivanhasta mapistani, joten ohjeen alkuperästä mulla ei ole hajuakaan. Ruoka valmistuu nopeasti, vaikka tähän käytetäänkin broilerin luullisia rintaleikkeitä. Nestettä ei tarvitse lisätä, sillä tomaateista ja smetanasta muodostuu ihan tarpeeksi kastiketta. Mies kaipasi tähän vähän enemmän potkua, mutta sitä saa helposti laittamalla reilummin cayennepippuria. 




Paprikás csirke eli paprikabroileri

n.800g marinoimattomia broilerin rintaleikkeitä
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1½ tl suolaa
2 vihreää paprikaa
2 tomaattia
1 tlk smetanaa
1 rkl vehnäjauhoja

  Poista rintaleikkeistä luut, mutta jätä nahka. Paloittele leikkeet reilun kokoisiksi haarukkapaloiksi. Hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet ja kannat ja paloittele paprikat reiluiksi paloiksi. Kuutioi tomaatit.
  Kuullota sipuli öljyssä paistokasarissa tai padassa. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja cayenne. Lisää broileripalat ja ruskista ne kauttaaltaan. Mausta suolalla. Kaada joukkoon tomaatit ja paprikat. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla vajaa 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  Sekoita smetanan joukkoon vehnäjauhot ja lisää pataan. Keitä hiljalleen vielä 5 minuuttia. Tarjoa pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa. Meillä tämä syötiin riisin kera. Salaatiksi sopivat etikalla, suolalla ja sokerilla maustetut kurkkuviipaleet.

4 kommenttia:

  1. Mä olen joskus kans törmännyt tähän ohjeeseen jossain ja se herätti kans kiinnostukseni. Nyt olin sen jo ihan täysin unohtanut, joten kiitos muistutuksesta!!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vain ;) Muistatko yhtään mistä tämä ohje on lähtöisin?

      Poista
    2. En kyllä yhtään muista... täytyykin kaivella se jostain esiin. Tai sit teen vaan tällä sun ohjeella!!
      Eilen tein taas sun ohjeella mausteista perunapataa, ai vitsi et ne perunat on HYVIÄ!!!! ☺

      Poista
    3. Täytyis ittekin tehdä niitä taas, kun vaan muistais :) Ne on kyllä hirmuisen hyviä.

      Poista