15. lokakuuta 2011

Aurajuustoinen kasviskiusaus

Nyt sain aikaiseksi tehdä tuota aurajuusto-kasviskiusausta. Täysin kasvisruokalinjalla ei kuitenkaan menty, kun kauppareissulla iski mieliteko ja oli ihan pakko saada maustettuja broilerin siipiä ja koipia. Niitä sitten paistoin tuon kiusauksen kaveriksi. Tämä ruoka on helppo, joskin hidas tehdä. Kannattaa siis varata aikaa. Tympeintä on tuo kasvisten pilkkominen. On mulla sellainen "krokotiilisilppuri" vai mikä lie tuo onkaan, mutta sain sen jumiin ennen kaikkien kasvisten suikalointia.

Salaattina oli tylsää "otetaan mitä on"-salaattia. Elikkäs siitä löytyi tänään lehtisalaattia, kurkkua, paprikaa ja maissia.

Aurajuusto-kasviskiusaus

8 keskikokoista perunaa
1 palsternakka
pala juuriselleriä
2 sipulia
3 pientä porkkanaa
nokare margariinia
100g Aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa
2dl ruokakermaa
2dl maitoa
1tl suolaa
rouhittua mustapippuria

  Hienonna sipulit ja suikaloi kasvikset. Kuumenna pannulla nokare margariinia ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon peruna- ja kasvissuikaleet. Anna muhia miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta. Kaada kasvisseos isoon vuokaan. Murustele pinnalle noin 100g aurajuustoa ja kaada kerma ja maito päälle. Sekoita ainekset sekaisin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Painele välillä pintaa nesteen alle. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle pala foliota.
  Luulisin, että tähän sopii hyvin kinkkusuikaleet jos haluaa lihaisamman version. Ja kasviksiakin voi vaihdella ihan mieltymysten mukaan.



4 kommenttia:

  1. varmasti herkullista ja kiva blogi sulla http://ekku32.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos :) On tämä ainakin mukavaa ajankulua.

    VastaaPoista
  3. kiitos ohjeesta. tämä oli hyvää!!

    VastaaPoista
  4. Kivaa, että ruoka maistui ja ohje kelpasi :)

    VastaaPoista