22. marraskuuta 2012

Always look on the bright side of life....

Mä oon ollut tänään kaikkea muuta kuin itse hilpeys. Oon murissut, ärissyt, tiuskinut ja karjunut. Ärsytyskynnys on ollut hieman matalalla. Syynä suureen äreyteen on miehen eilen saama lomautuslappu. Lappu oli ihan odotettavissa oleva juttu, mutta silti se laittoi miettimään. Pärjätään kyllä, se ei oo ongelma, mutta asioita täytyy hieman laittaa uuteen tärkeysjärjestykseen. Tästä taitaa siis tulla hetkellisesti tarkan markan... eikun tarkan euron ruokablogi. Tosin oon monesti todennut, että yllättävän edullisesti saa laitettua hyvää ja monipuolista ruokaa. Ne opit on siis syytä ottaa taas käyttöön. Eikä tietenkään saisi mennä asioiden edelle, kun lomautuksen alkuun on vielä ne lakisääteiset pari viikkoa. Sinä aikana voi tapahtua melkeinpä mitä vaan.

Päivän ärtymystä ei ainakaan helpottanut erittäin vähiin jääneet yöunet ja yliväsynyt pikkumies, joka ei totaalisesta uupumuksesta huolimatta halunnut nukkua päiväunia... Tai nukahti se, matkalla kauppaan. Lisää ärtymystä herätti maalivahdin paikkaa pelaava neiti, joka ei kuitenkaan halua käydä maalivahtitreeneissä. Asiasta on käyty suunnattoman painokkaita keskusteluita illan mittaa.

Mutta se niistä mun murheista. Asioilla on taipumus järjestyä ja niin kauan kun ihmiset voi hyvin, ei oo mitään hätää. Ajattelin kuitenkin hemmotella itteäni (ja vähän muitakin) rapeaksi kuorrutetuilla uunihedelmillä. Tai oikeastaan syy oli pöydällä hyvää vauhtia ylikypsäksi käyvät hedelmät. Meillä hedelmien menekki vaihtelee suunnattomasti. Välillä ne katoaa saman tien, toisinaan ne yrittää muumioitua meidän hedelmäkupissa. Tällä kertaa muumioituminen ei ollut kaukana, joten päätin pelastaa mitä pelastettavissa on. Idean corn flakes-kuorrutukseen oon löytänyt Pirkasta. Hedelmiä voi vaihdella mielensä mukaan. Annoksen kruunaa kunnon loraus vaahterasiirappia ja iso nokare kermavaahtoa.

Rapeat uunihedelmät

1 iso omena
1 päärynä
2 säilykepersikanpuolikasta
3 luumua
Kuorrutus:
3dl corn flakes-maissihiutaleita
0,5dl kookoshiutaleita
2rkl fariinisokeria
3rkl vehnäjauhoja
3rkl margariinia sulatettuna
Vuoan voiteluun:
margariinia
Lisäksi:
vaahterasiirappia
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

  Voitele laakea uunivuoka ja paloittele hedelmät. Jaa paloitellut hedelmät vuokaan. Helposti tummuvat hedelmät kannattaa kuoria ja kuutioida vasta viime tingassa.
  Murskaa maissilastut pakastepussissa käsin painellen. Laita murska kulhoon, lisää muut ainekset. Sekoita ja levitä hedelmien päälle.
  Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.



Nyt kun muksut nukkuu (vihdoinkin!!!) taidan tekaista jättimäisen, kuuman kaakaon kermaliköörillä ja Malibulla höystettynä. Ja samalla suuntaan ajatukset huomiseen jännittävään ja kutkuttavaan kakkuoperaatioon. Siitä lisää lauantaina, mikäli mun tekeles onnistuu.

Ja käykäähän te muut osallistumassa murhaavan keittokirjan arvontaan! Ohjeet löytää täältä! Ensi viikolla tämä kirja voi olla just SUN hyllyntäytteenä :D

4 kommenttia:

  1. Hyvä ruokaa tekee halvalla. Kalliit ruoat ei aina oo hyviä. Perus kotiaruoat kunniaan :D Maku ratkaisee.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että lomautuksesta tulee hyvin lyhytaikainen! Sama meininki tuntuu olevan nyt joka puolella, väkeä lomautetaan tai laitetaan kokonaan pihalle. Monella alalla alkaa olla hiljaista. Meilläkin miestä on mietityttänyt mitä töitä talven mittaan mahtaa olla. Hommia pitäisi kuitenkin riittää, mutta äkkiä voi käydä niin, että joutuukin viikot olemaan jossain toisella puolella maata.:(

    Samaa mieltä ChefJonesin kanssa, kotiruoat kunniaan! Kunnon kotiruokaa tekee edullisesti, ja on hyvää. Eilen keittelin ison kattilallisen hernekeittoa. Vatsat täyttyy siitä useamman kerran, eikä lautasellinen maksa paljon mitään.:)

    Nuo hedelmät vaikuttavat herkullisilta.:)

    VastaaPoista
  3. Onneksi tämä tilanne ei oo uusi, joten ei se niin maailmanlopulta tunnu. Olishan mun entisenä työkkärin tätinä pitänyt tietää, ettei kannata lähteä metallimiehen matkaan, jos haluaa ukolla olevan taattu työpaikka :D

    Se on totta, että kunnon kotiruoka on ihan parasta! Ja kun hyödyntää vielä kunkin kauden tuotteita, vaikkapa juureksia, niin halvalla saa isonkin annoksen ruokaa. Joskus laskin kaalikääryleiden hinnan ja se oli ihan naurettavan vähän. Toki työtä, sähköä sun muuta en siihen arvioinut. Ainesten osuuden vaan.

    Mutta nyt mennään päivä kerrallaan ja jos ei lomautus lopu heti tai uutta paikkaa löydy, niin saapahan ukko hoitaa Kääpiölinnan retajavia hommia. Vintin rappu kaipaa patteria, pihassa on kymmenkunta puolilahoa koivua odottamassa moottorisahaa.... Hommia siis piisaa :)

    VastaaPoista
  4. Meillä oli täällä kans pelkopersiissä kun isännällä oli lomautusuhka päällä, mutta nyt on onneksi saatu "tekohengitysä" ainakin huhtikuulle saakka.
    Tämän tiedon johdosta aloin myös itse hieman nipistämään ruokakuluista, mutta silti ollaan syöty erittäin hyvää ja terveellistä ruokaa! :)
    Täällä on peukut pystyssä, jotta lomautus olisi siellä nopeasti ohi!!!!

    VastaaPoista