15. marraskuuta 2012

And everything is green..... likööriä ja kanaa

Tälle viikolle näyttää kasaantuneen oikein kunnolla näitä broileriruokia. No, ei se haittaa. Broileri on niitä harvoja juttuja, jotka tuolle neidillekin kelpaa. Ainakin joskus. Ohje päivän ruokaan löytyi tällä kertaa Ruokasuosikit vokki-kirjasta. Ei Tikkurilan värikartasta, kuten ukkoni asian ilmaisi. Mutta selkeästi vihreä on päivän väri :D Vihreä curry oli hurjan hyvää ja taatusti tehdään toistekin. Jopa neidille kelpasi kahden lautasellisen verran.

Vihreä curry

1rkl kasvi- tai pähkinäöljyä
1 sipuli viipaloituna
1 valkosipulinkynsi, hienoksi pilkottuna
2-3rkl thaimaalaista vihreää currytahnaa
4dl kookosmaitoa
1,5dl kanalientä
4 kaffirlimetinlehteä
4 nahatonta, luutonta kananrintaa kuutioituna (laitoin broilerin fileepihvejä)
1rkl kalakastiketta
2rkl (thaimaalaista) soijaa
0,5 limetin raastettu kuori ja mehu
1tl vaaleanruskeaa sokeria
4rkl tuoretta korianterisilppua koristeluun

  Kuumenna öljy vokissa ja kuullota sipulia ja valkosipulia sekoittaen 1-2 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää currytahna ja paista sekoittaen 1-2 minuuttia.
  Lisää kookosmaito, kanaliemi ja limetinlehdet, anna kiehahtaa ja lisää kana. Vähennä lämpöä ja hauduta varovasti 15-20 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
  Lisää kalakastike, soijaa, limetinkuoriraaste ja limetinmehu sekä sokeri. Kypsennä 2-3 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Koristele korianterisilpulla ja tarjoa heti.


Ajatus minttuliköörin valmistamiseen lähti pöydällä notkuneesta, tarpeettomasta mintturuukusta. Yrteistä voi valmistaa liköörejä uuttamalla ja ohjeita uuttamiseen saatiin Matti J. Särömaan "Viinanmaustajan käsikirjasta". Minttulikööri on nopea ja helppo valmistaa. Lopputuloksena on vihreää, hieman hammastahnamaista likööriä :) Jotkut tykkää, mutta mun mielestä tuo on vähän hassua. Vodkan kanssa toimii hyvin.

Minttulikööri

vajaa 1 ruukku tuoretta minttua (silputtuna noin desi)
2dl 80% vodkaa (miedompikin käy)
1,5dl sokeria
1,5dl vettä

  Huuhtele ja silppua minttu. Laita yrttisilppu pieneen kannelliseen lasipurkkiin. Lisää vodka. Anna maustua viikon lämpöisessä aurinkoisessa paikassa. Hölskyttele tölkkiä aina ajoittain.
  Siivilöi yrttisilppu pois esimerkiksi kahvin suodatinpussin läpi. Kiehauta vesi ja sokeri, anna jäähtyä hieman. Kaada sokeriliemi minttu-uutteen sekaan. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa/makusi mukaan vettä, vodkaa tai sokerilientä.

5 kommenttia:

  1. Ei ihan maailman värikkäintä ruokaa tuo curry, mutta ainakin maut ovat kohdillaan, kun aineksia katsoo. Ja sehän on aina pääasia.:)

    Minttulikööriä täytyy tehdä ensi vuonna. Kiitos ideasta!:) Marjoista aina likööreitä teen, ja ruusukvittenilikööriin olen yrttejäkin lisännyt, muttei ole tullut mieleen tehdä pelkästään mintusta. Ja minttuahan meillä kasvaa vaikka kuinka paljon!:)

    Nyt on taas otsikot olleet hyviä. Ei ole vanhoja traumoja palautunut mieleen.;D

    VastaaPoista
  2. Hyvä, ettei nyt oo tullut mitään traumaattisia lapsuusmuistoja mieleen :D

    Meillä kanssa tehdään paljon marjaliköörejä ja välillä on kiva kokeilla joitain outouksiakin. Kun sinäkin tuosta likööritouhusta tykkäät, niin ootko koskaan kokeillut kumkvattilikööriä? Siitä tulee hurjan hyvää!

    VastaaPoista
  3. Kumkvatteja olen ostanut ainoastaan yhden ainoan kerran vuosia sitten johonkin ruokaan. Varmasti muuten tulisikin kivan sitruksinen likööri. Pistetään tämäkin korvan taakse muistiin.:)

    VastaaPoista
  4. Hei
    Oletteko kokeilleet villiminttua liköörin teossa?

    VastaaPoista