25. marraskuuta 2012

Olet kaunis, olet rohkea, olet vapaa, syntynyt voittamaan!

Tänään oli vihdoin ja viimein murhaavan herkullisen arvonnan vuoro! Ensinnäkin iso kiitos osallistuneille, uusille (sekä tietysti vanhoillekin!) lukijoille sekä arvontaa blogeissaan ja facebookissa mainostaneille! Aluksi oli tarkoitus käyttää neitiä onnettarena, mutta enhän mä muistanut että hän on maalivahtitreeneissä. Onnellisen voittajan sai siis valita pikkumies. Kun mä oon aivan onneton hienojen tietokoneohjelmien kanssa, niin arvonta suoritettiin todella tieteellisellä 'nostetaan lappu kiposta'-menetelmällä. Ensin täytyi vaan saada se lappu pikkumiehen kädestä, ennenkuin lappu kiikutetaan roskiin, kissojen ruoka- tai vesikippoon, lelukoppaan tai ihan vaan valitsijamiehen suuhun. Loput arvat sain kerätä syöttötuolin alta :D

Tällä kertaa voittajaksi ja "Murhaavan herkullista"-keittokirjan uudeksi onnelliseksi omistajaksi tuli ihanan

-blogin pitäjä!!!!

Hurjan paljon onnea! Laitatko mulle yhteystietosi Kääpiölinnan sähköpostiin, eli osoitteeseen kaapiolinna(at)gmail.com.


Sitten päivän sapuskoihin, joissa ei tosin ole juuri kerrottavaa. Syötiin varsin epäterveellistä, mutta sitäkin kivempaa ruokaa ajatuksella mitä pakkasesta ja jääkaapista löytyy. Pöytään päätyi perunakroketteja, prinssinakkeja, miniryynäreitä, friteerattuja sipulirenkaita, paneroituja kanapihvejä ohuina tikkuina paistettuna, yrttivoipatonkia, porkkana- ja kurkkutikkuja, tomaattilohkoja ja erilaisia kastikkeita. Kaikki muu oli valmista kamaa, mutta aiolin tein itse. Mulla on suunnattomia antipatioita oliiviöljyä kohtaan. Voin sitä käyttää, mutta se ei saa maistua liikaa. Tätä muistamatta tein aiolin oliiviöljystä ja mulle se ei oikein kolahtanut. Muut toki tykkäs. Itse käyttäisin jatkossa rypsiöljyä.

Aioli

3tl valkosipulimurskaa
0,5tl suolaa
2 keltuaista
3dl oliiviöljyä
2tl sitruunamehua
1tl kuivattua basilikaa

  Sekoita valkosipulimurska ja suola kulhon pohjalla. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Lisää kulhoon öljyä ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena nauhana samalla vatkaten, kunnes seos on paksua ja tasaista. Mausta sitruunamehulla ja basilikalla. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

  1. Jee! Hienoa!:D Keittokirjat on ihania. Vähän aikaa jouduin katselemaan pitääkö juttu paikkansa vai näenkö näkyjä, kun tuli tuossa ruoan kanssa otettua viiniä...;)

    Herkulliset syömiset teillä on ollut. Välillä tekee ihan hyvää päästä vähän helpommalla ja käyttää tuollaisia valmiseineksiä.:) Itse tykkään oliiviöljystä, mutta kieltämättä siinä on aika voimakas tuo ominaismaku, ja joihinkin juttuihin sopii paremmin miedompi rypsiöljy.:)

    VastaaPoista
  2. Ihan oikein näit :) Eli onnea oikein paljon! Toivottavasti kirjasta on sulle iloa. Mä oon omaani lueskellut aivan onnessani, kun tykkään just tällaisista vähän erilaisista keittokirjoista.

    VastaaPoista
  3. Niin ja välillä on kyllä kiva päästä helpommalla ja samalla tyhjätä pakastinta. Meidän pakastimet alkaa olla taas niin täyteen tupattuja, että syytä on jotain sieltä syödäkin :D Taas on tullut näköjään vähän hamstrattua tuota ruokaa....

    VastaaPoista