13. marraskuuta 2012

She fried more, more, more....

Eiliset riisin ja broilerin jämät on helppo muuttaa herkulliseksi paistetuksi riisiksi. Ja sekaan voi heittää melkein mitä vaan kaapista löytyy. Tällä kertaa lautaselle päätyi tällainen mössö. Enemmän olisi voinut laittaa kasviksia, mutta ne unohtui kaappiin. Chiliäkin olisin kaipaillut enemmän, mutta pikkumiehen takia jätin ruoan miedoksi. Eipä tämä miltään näytä, mutta on oikein maukas tapa hävittää yli jääneet riisit sun muut juttuset.

Paistettu riisi

3 valkosipulinkynttä viipaleina
1 sipuli hienonnettuna
1 punasipuli hienonnettuna
2tl chilijauhetta
2rkl maapähkinäöljyä
n.300g kypsää broileria
7dl mielellään edellisenä päivänä keitettyä riisiä
1tlk herkkusieniä
1,5dl maapähkinöitä
2-3 kananmunaa
1-2rkl maapähkinäöljyä
2rkl soijaa
chilikastiketta tai -öljyä halutessa
tuoretta ruohosipulia

  Viipaloi valkosipulit, hienonna sipulit. Sipulit saa jäädä karkeaksi, isohkoksi silpuksi. Kuumenna vokkipannussa pari ruokalusikallista maapähkinäöljyä. Lisää chilijauhe, valkosipulit ja sipulit. Kuullota pari minuuttia samalla sekoitellen.
  Lisää pannuun suikaloitu, kypsä broileri. Kuumenna pari minuuttia samalla sekoitellen. Lisää sienet ja pähkinät, sekoita hyvin. Lisää joukkoon riisi ja sekoita. Kuumenna viitisen minuuttia samalla ahkerasti sekoitellen.
  Tee riisimössön keskelle kolo siirtämällä massaa pannun reunoille. Lorauta koloon öljyä ja lisää kananmunat. Sekoittele munien rakenne rikki ja hyydyttele samalla sekoitellen. Kun kananmunat ovat hyytyneet, sekoita ne riisimassan joukkoon. Mausta soijalla ja halutessasi chiliöljyllä tai -kastikkeella. Ripottele päälle tuoretta ruohosipulia ja tarjoile.



2 kommenttia:

  1. Riisistä tulee tähän tapaan tosi maistuvaa.:)

    Mutta tuo otsikko saa päässäni soimaan sellaisen kappaleen, jota en kestä ollenkaan. Se vie takaisin kultaiselle 80-luvulle. Yhteiseen huoneeseen siskon kanssa, joka tykkäsi soittaa tätä kasetilta monta kertaa peräkkäin samalla rääkäten Hammond-urkuja siinä mukana.;D

    VastaaPoista
  2. Sori, sori, sori :DDDD Täytyy keksiä sulle tälle päivää parempi biisi :D

    VastaaPoista