25. helmikuuta 2013

On jäätelö hyvää kun yksin syö...

Vaikka kaapista löytyykin Osmo, tuo pieni vihreä jäätelökone, niin päätin tällä kertaa tehdä jäätelön ihan vaan vuoassa pakastamalla. Antaa Osmon levätä kunnolla ennen kesän jäätelökautta. Syitä, miksi päädyin tekemään jäätelöä keskellä talvea, on kaksi.... tai oikeastaan kolme. Ensimmäinen lienee se, että neiti on viimeisen viikon tuskaillut haluavansa jäätelöä, mutta en oo sitä sitten ostanut. Toinen on se eilen mainittu hedelmien hamstraaminen ilman, että niitä kukaan oikeasti muistaisi syödä. Ja kolmas lienee se, että tämä Pirkasta löytynyt jäätelöohje kuulosti vaan niin hurjan hyvältä, että pakkohan sitä oli testata. Ja olihan tuo ihan käsittämättömän hyvää! Suosittelen!

Omenapiirakkajäätelö

3-5(n.600g) hapahkoa omenaa
2rkl vettä
1dl fariinisokeria
3rkl sitruunamehua
3dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
100g sulatejuustoa (laitoin tuorejuustoa)
6-8 Digestive-keksiä (laitoin suklaakuorrutettuja)

  Kuori omenat halutessasi ja poista omenista siemenkota. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Keitä niitä vesitilkassa fariinisokerin kanssa noin 25 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Mausta sitruunan mehulla. Soseuta ja jäähdytä.
  Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Erottele kananmunasta valkuaiset ja vatkaa sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sulatejuusto sekaisin.
  Sekoita vaahdot varovasti keskenään isossa kulhossa. Murenna keksit reiluhkoiksi paloiksi ja kääntele ne vaahdon joukkoon.
  Kaada vaahto pakastamista kestävään matalaan kakkuvuokaan. Nostele omenasosenokareita vaahdon pinnalle ja sekoita varovasti sose vaahdon joukkoon. Tarkoitus on, että vaahto ja sose eivät täysin sekoitu keskenään vaan syntyisi kauniita omenajuovia.
  Peitä kakkuvuoka foliolla ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Anna jäätelön sulaa hetki ennen tarjoilua.


6 kommenttia:

  1. Voi slurps miten herkulliselta vaikuttava resepti! Onnistuisikohan tuo tällaiselta vähän lahjattomammaltakin kokkaajalta...

    Tämä on muuten ihan superkiva blogi. Erityiskunniamaininta hauskoista ja mielikuvituksellisista otsikoista! :)

    -Kata

    VastaaPoista
  2. Onnistuu varmasti :) Ja tee muutama koesatsi ensin, sillä niiden syöminen ei taatusti harmita yhtään :D

    Niin ja kiitos :) Otsikoiden ideat löytyy yleensä eri biiseistä. Joko biisien nimistä tai sanoista. On aika hauskaa selata levyhyllyn sisältöä tai lyriikkasivustoja ja napata niistä kaikki sopivat ja muokattavissa olevat pätkät. Ja tuo touhu on mennyt niin pitkälle, että usein jo kokatessa alkaa joku aiheeseen liittyvä biisi soida päässä ja sitä sitten hyräillään kyllästymiseen saakka :D

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, meilläkin on tänään syöty jätskiä ihan kaupan lakritsista sekä omaa sitruunaista semifreddoa, onkohan sekin jotain kesänkaipuuta?

    VastaaPoista
  4. Mä luulen, että kesäiset ajatukset alkaa hissukseen hiipiä mieleen, kun katselee hiljalleen ilmaantuvia kevään merkkejä.

    Tajusin tänään, että mun tytöllä on ens viikolla synttärit ja se on aina ollut mulle merkkinä, että kevät ja kesä on lähellä <3

    Niin ja sitruunainen semifreddo kuulostaa ihanan kesäiselle :)

    VastaaPoista
  5. Kokeilun alle. Tosin omat kokemukset jäädytetyistä jäätelöistä ovat yleensä olleet pettymyksiä. Jospa tästä tulisi poikkeus sääntöön. Nimen perusteella Omenapiirakkajäätelö ei kuitenkaan voi mennä vikaan. Eihän? :D

    VastaaPoista
  6. Toivotaan että tämä kelpaa :)

    Mä en kanssa oo oikein tykännyt itse jäädytetyistä jäätelöistä, mutta tämä oli hyvää! Ihmettelen tosin edelleen alkuperäisen ohjeen sulatejuustoa... Mun mielestä tuorejuusto kuulostaa loogisemmalta. Samoin kummastutti alkuperäisen ohjeen kehoitus sulattaa jäätelöä tunti ennen tarjoilua. Ainakin mun tekeles oli aika nopsaan syötävän pehmeää. Tunnin jälkeen olisi todennäköisesti ollut ihan nestemäistä.

    Mutta testaa ihmeessä :)

    VastaaPoista