Eilen taikuroin ruoaksi kyljyksiä kasvishöyställä kuorrutettuna. Ohje näihin löytyi Pirkasta, joskin sitä muuttelin ihan vähäsen. Grillailuilta jääneen rucolavoin ja perunoiden kanssa tarjottuna hurjan hyvää.
Kasviksilla kuorrutetut kyljykset
3-4 porsaan kyljystä
öljyä
suolaa
mustapippuria
Kasvishöystö:
2rkl oliiviöljyä
1-2 sipulia
1 keltainen paprika
2 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2rkl tuoretta basilikaa, oraganoa tai timjamia hienonnettuna
0,5tl suolaa
0,25tl mustapippuria
Ota kyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa
reunasilavaan poikkiviiltoja, jotta kyljykset eivät käpristy
paistettaessa.
Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. (Kesäsipulin vihreitä varsia voi
viipaloida mukaan.) Halkaise ja puhdista paprika ja leikkaa suikaleiksi.
Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulirenkaita, valkosipulia ja paprikasuikaleita öljyssä miedolla lämmöllä,
kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää joukkoon tomaattikuutiot. Mausta
timjamilla tai oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Kuumenna (valurauta)pannu ja pyyhkäise sen pohjalle öljyä. Paista
kyljyksiä kuumalla pannulla, kunnes pinta pisaroi. Käännä ja paista
toiselta puolelta samoin. Nosta kyljykset uunivuokaan ja mausta suolalla
ja pippurilla. Jaa kasvishöystö kyljyksille ja kypsennä 200-asteisessa
uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja rucolavoin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti