3. kesäkuuta 2013

Oi rakkaani mun, sulle mun kyljykset palaa!

Eilen taikuroin ruoaksi kyljyksiä kasvishöyställä kuorrutettuna. Ohje näihin löytyi Pirkasta, joskin sitä muuttelin ihan vähäsen. Grillailuilta jääneen rucolavoin ja perunoiden kanssa tarjottuna hurjan hyvää.

Kasviksilla kuorrutetut kyljykset

3-4 porsaan kyljystä
öljyä
suolaa
mustapippuria
Kasvishöystö:
2rkl oliiviöljyä
1-2 sipulia
1 keltainen paprika
2 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2rkl tuoretta basilikaa, oraganoa tai timjamia hienonnettuna
0,5tl suolaa
0,25tl mustapippuria

  Ota kyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa reunasilavaan poikkiviiltoja, jotta kyljykset eivät käpristy paistettaessa.
  Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. (Kesäsipulin vihreitä varsia voi viipaloida mukaan.) Halkaise ja puhdista paprika ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  Kuullota sipulirenkaita, valkosipulia ja paprikasuikaleita öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää joukkoon tomaattikuutiot. Mausta timjamilla tai oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  Kuumenna (valurauta)pannu ja pyyhkäise sen pohjalle öljyä. Paista kyljyksiä kuumalla pannulla, kunnes pinta pisaroi. Käännä ja paista toiselta puolelta samoin. Nosta kyljykset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa kasvishöystö kyljyksille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja rucolavoin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti