29. kesäkuuta 2013

No Jack Daniel's. Just pizza, please! - hävikkipannupizzat kahdella tapaa

Jääkaappiin oli kertynyt niin paljon kaikkea ylimääräistä, että päätettiin pitää "tuhotaan tähteet"-päivä. Ja mikäs sen parempi tapa päästä eroon edellisen päivän ruoanjämistä ja juhannukselta jääneistä makkaroista ja aurajuuston lopusta, kuin tehdä pizzaa. Lisäksi Makuja kotoa-blogin Heidin julkaisema pannupizzaohje aiheutti mulle vastustamattoman pizzahimon. Oli aivan pakko saada pizzaa!

Pohjan tein vanhalla, hyväksi havaitulla Pirkan parhaat leivonnaiset-kirjasta löytyneellä ohjeella. Ohje löytyy myös Pirkan sivuilta. Kastikkeeksi keitin olut-bbq-kastikkeen. Pizzaan käytettäessä kastike kannattaa soseuttaa. Toiseen pizzaan päätyi eiliset sitruunabroilerin jämät, toiseen taas aurajuustoa ja minisalamia. Ensimmäinen oli uunissa aivan liian kauan ja tummui reunoilta, mutta toinen onnistui jo paremmin. Oikein hyviä olivat silti molemmat.

Pannupizza kinkku-salamitäytteellä

Pohja yhteen pizzaan:
2dl vettä
1tl sokeria
0,75tl suolaa
3tl kuivahiivaa
n.4dl vehnäjauhoja
Täyte:
1-2dl olut-bbq-kastiketta
3dl juustoraastetta
n.70g minisalameja pitkittäin halkaistuina
muutama viipale kinkkua hienonnettuna
herkkusieniä
0,5 punasipulia renkaiksi leikattuna
aurajuustoa
Pinnalle:
tuoretta oreganoa

  Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija noin 30cm). Painele kohonnut taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle bbq-kastike, juustoraaste ja muut täyteainekset.
  Paista pannupizzaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Koristele tuoreella tai kuivatulla oreganolla.



Pannupizza broileritäytteellä

Broileritäyte:
1-2dl olut-bbq-kastiketta
3dl juustoraastetta
kypsää broileria
sipulia
paprikaa
aurajuustoa
Koristeeksi:
tuoretta oreganoa

  Valmista pohja yllä olevan ohjeen mukaan. Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuokaan ja levitä päälle ensin bbq-kastike, sitten juustoraaste ja päälle loput ainekset.
  Paista pannupizzaa 250 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Koristele tuoreella tai kuivatulla oreganolla.





6 kommenttia:

  1. Kuulostaa törkeän hyvältä! Jämäjutut on parhautta..
    Mä olen vaan tosi laiska pitsanpyörittäjä, syödä tykkään kyllä ;)

    VastaaPoista
  2. Syöminen on tosiaan se paras osuus :D Pannupizzoista tykkään siksi, ettei taikinaa tartte kaulia. Sen kun painelee vaan vuokaan.

    VastaaPoista
  3. Tosi herkullisen näköstä settiä!

    VastaaPoista
  4. Päätin juuri alkaa keventämään.... Tämän nähtyäni, voi tulla muutos suunnitelmiin :) Niin herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  5. Sori Peggy :) Mäkin päätän keventää aina kerran viikossa ja sitten tuumaan, että mitä turhia. Nautitaan elämästä kaikin tavoin.

    VastaaPoista