18. kesäkuuta 2013

You know I like my chicken fried - broilerimurekepihvejä ja rucolakastiketta

Helpoilla, tavallisilla sapuskoilla jatketaan tänäänkin. Lautaselle päätyi broilerimurekepihvejä lohkoperunoiden ja rucola-jogurttikastikkeen kera. Pihvien ja kastikkeen ohjeet löytyivät ikivanhasta ruokaohjemapista, eikä mulla ole hajuakaan mistä ohjeet on alunperin mukaan tarttuneet. Pihvien ohjetta soveltelin hieman. Pihvit olivat oikein hyviä, joskin hieman hankala paistaa. Kannattaa tehdä pieniä pihvejä ja käyttää paistamiseen vaikka lettupannua. Kastikkeesta tuli tehosekoittimessa tehtynä hirvittävän löysää, mutta eipä se tuossa haitannut. Hyvää oli silti.

Kultaiset broilerimurekepihvit

400-500g marinoituja broilerin fileesuikaleita, esim. pehmeän pippurinen
180-200g ruohosipulituorejuustoa
4 pientä paahtoleipäviipaletta
0,5dl vettä
0,5tl suolaa
2 kananmunaa
Paistamiseen:
öljyä tai margariinia

  Laita broilerisuikaleet, tuorejuusto, paahtoleivät, vesi ja suola leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat ja sekoita muutamia kierroksia. Paista pihvit öljyssä tai margariinissa pannulla kauniin kullanruskeiksi.

Rucolakastike

20-40g rucolaa
2dl maustamatonta jogurttia
suolaa
pippuria
0,5tl sokeria

  Hienonna rucola tehosekoittimessa. Lisää jogurtti ja aja tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  Vaihtohtoisesti voit sekoittaa veitsellä hienonnetun rucolan jogurtin sekaan ja maustaa suolalla, sokerilla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti