27. kesäkuuta 2013

Spaghetti Is Ready - pastaa ja vihanneksia

Pitkästä aikaa oli taas kasvisruoan vuoro. Pastaa ja vihanneksia, eipä siinä juuri muuta tarvitse. Tai no vähän juustoa tietenkin!

Tämän ohjeen testaaminen ei ennen olisi tullut mieleenkään. Mutta nyt kun olen päässyt tuosta kesäkurpistakammostani, niin tämäkin ruoka eksyi viikon ruokalistalle. Fenkolia kohtaan mulla oli aikamoisia ennakkoluuloja, sillä kyseistä kasvista en ole suostunut syömään ainakaan 15 vuoteen. Mutta ei se ollutkaan niin pahaa kuin muistin. Ehkä sitä voi jatkossakin lautaselleen laittaa. Ohje on mukaeltu Pirkasta löytyneestä reseptistä. Ei tämä mitenkään taivaallista ollut, ainakaan näin lihansyöjän mielestä, mutta ihan syötävää.

Pastaa ja fetavihanneksia
(2-3ann.)

1pkt(à250g) tuorepastaa
2 valkosipulinkynttä
pieni fenkoli
0,5 punaista paprikaa
1 pieni punasipuli
0,5 kesäkurpitsaa
1rkl oliiviöljyä
1 tomaatti
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
0,5rkl balsamiviinietikkaa
30g tuoretta pinaattia
100g feta- tai salaattijuustokuutioita suolavedessä
Lisäksi:
Pasta Rossa-mausteseosta 

  Pane keitinvesi pastaa varten kuumenemaan. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  Poista paprikasta siemenet ja kalvot. Leikkaa malto haarukkapaloiksi. Halkaise sipuli ja kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat noin 1 cm viipaleiksi. Leikkaa tomaatti kookkaiksi kuutioiksi.
  Kuumenna öljy tilavassa paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja fenkoli ja kääntele, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää paprika, sipulit ja kesäkurpitsa ja anna niiden kypsyä öljyssä 4-5 minuuttia käännellen.
  Lisää tomaatit ja mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Kuumenna ja sekoita pinaatti joukkoon. Nosta pannu liedeltä. Murenna fetajuusto vihannesten päälle tai levitä päälle siivilöidyt salaattijuustokuutiot. Peitä kannella.
  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa fetavihannesten kanssa. Ripottele päälle Pasta Rossa-mausteseosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti