8. kesäkuuta 2013

Hei, olitko se sinä, kun tarjoilit sen keiton?

Itse tehdyssä pinaattikeitossa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta tämä Pirkasta löytynyt grahamjauhoista tehty pinaattikeitto oli niin kivaa vaihtelua, että pakkohan tämäkin ohje on laittaa jakoon. Grahamjauhot tekevät keitosta hieman karkeamman ja ruokaisamman. Ja kyllähän se makuunkin vaikuttaa. Lisäksi kinkku-raejuusto-kananmunamössö toi keittoon oman makunsa. Kaiken kaikkiaan varsin kivaa pikaruokaa.

Graham-pinaattikeitto

3rkl margariinia
1dl grahamvehnäjauhoja
1l kevytmaitoa
1pss(150g) pinaattia
1tl suolaa
1tl sokeria
mustapippuria
Pinnalle:
2 kananmunaa
100g raejuustoa
50g ylikypsää saunapalvikinkkua
(ruohosipulia)

  Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
  Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Sekoita edelleen. Keitä pari minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
  Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Kuutioi kinkku. Sekoita raejuusto, munat ja kinkku keskenään. Tarjoa keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti