12. kesäkuuta 2013

"Palanen juustoa?" - Ei.

Jääkaappiin jääneet Aurajuuston jämät päätyivät eilen pannupihvien täytteeksi ja kastikkeeksi. Helppoa, nopeaa ja hyvää ruokaa! Joskaan muksuille ei pihvit kelvanneet, mutta sen jo melkein arvasinkin. Tyttö kyllä tykkäsi kastikkeesta, mutta liha tuntuu töksähtävän taas kaikissa muodoissa. Mä en ymmärrä miten joku voi löytää kaikesta lihasta läskiä. Ainoa mikä kelpaa, tai kelpasi vielä kuukausi sitten, on karjalanpaisti. Niin hyvää kuin se onkin, niin ei sitäkään viitsisi joka päivä syödä. Taistelu ruoasta siis jatkuu taas... *syvä huokaus* 

Helpot aurajuusto-pannupihvit aurajuustokastikkeella
(6 pihviä)

700g jauhelihaa
mustapippuria
suolaa
6tl aurajuustoa
Kastike:
3dl vettä
3tl kasvisfondia
75g aurajuustoa
1,5rkl maizenaa
ruohosipulia

  Jaa jauheliha 12 osaan. Painele puolet paloista pieniksi pihveiksi. Nosta jokaisen pihvin päälle teelusikallinen aurajuustoa. Painele loput jauhelihapalat pihveiksi ja nosta täytettyjen pihvien päälle. Painele reunat tiiviisti kiinni. Paista pannupihvejä 6-7 minuuttia/puoli. Käytä tarvittaessa öljyä paistamiseen. Mausta kypsät pihvit suolalla ja pippurilla.
  Kiehauta vesi ja kasvisfondi pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon aurajuusto ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Suurusta maizenalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Silppua tuore ruohosipuli joukkoon. Tarjoa pihvien kanssa.


Käykäähän muuten vilkaisemassa Elämää Koivurannassa-blogia! Nannella on arvonta menossa, joskaan ei suostunut paljastamaan palkintoa. Oot Nanne ilkeä :D Blogissa on tarjolla paljon ihania leivonnaisia, ruokia unohtamatta!

3 kommenttia:

  1. Nyt vasta laitat tälläsen ohjeen ku just eilen isäntä huomautti haisevasta aurajuustopalasta jääkaapissa. Ja pakkohan se oli sieltä pois napostella! :) Melkein teki mieli avata punkkupullo kaveriksi mutta hillitsin itseni..

    Vähän täytyy aina pitää jännityksessä porukkaa!! :)

    VastaaPoista
  2. Oot sä kyllä supeeer-ilkeä :D Mutta ehkä se tiistaina sitten selviää, mitä kivaa oot keksinyt palkinnoksi.

    Olisi siis pitänyt eilen jo jaksaa kirjoitella ohje koneelle :D Seuraavalla kerralla, kun jääkaapista löytyy ylimääräistä aurajuustoa, niin kokeilepa aurajuustohyrriä. Ohje löytyy osoitteesta

    http://kaapiolinna.blogspot.fi/2012/06/thinking-round-corners.html

    VastaaPoista