2. kesäkuuta 2013

Vattat täynnä kiisselii

Raparperikiisseli oli muksuna yksi mun lemppareista! Mumma sitä mulle aina keitteli oman maan raparpereista. Mummalla oli iso piha ja muistan vieläkin hyvin, missä kohtaa kasvoi raparperit, missä tiikerinliljat. Lemmikkejä, ruohosipuleja ja omenapuita unohtamatta! Nyt tuon kaiken peittää isohko työvaate-/ työkalufirma. Snif.

Tänään näköjään on muutenkin tällainen haikeilupäivä ja yksi syy siihen taitaa olla meidän hääpaikan tuhoutuminen tulipalossa viime yönä. Mentiin naimisiin Törnävän saarilavalla, Provinssirockissa, pian viisi vuotta sitten. Nyt tuo lava on sitten entinen :( Olihan se toki jo muutenkin purkutuomion alla, mutta silti. Harmittaa.

Mutta syödään raparperi-vadelmakiisseliä valkosuklaavaahdon kera, jos se vaikka saisi paremmalle tuulelle. 

Raparperi-vadelmakiisseli

5dl raparperipaloja
1l vettä
1-1,5dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
Suurus:
0,5dl vettä
5-6rkl perunajauhoja
Lisäksi:
4dl vadelmia
Valkosuklaavaahto:
2dl kuohukermaa
50g valkosuklaata

  Kuori raparperit tarvittaessa, huuhtele ja paloittele parin sentin pätkiksi. Laita vesi, sokerit ja raparperipalat kattilaan. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmeitä. Nosta kattila liedeltä.
  Sekoita suurus ja kaada ohuena nauhana kiisselin joukkoon samalla sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja kuumenna niin, että kiisseli pulpahtaa. Mausta vaniljasokerilla.
  Kaada kohmeiset vadelmat tarjoilukulhoon ja kaada kiisseli päälle. Ulkolaiset vadelmat suositellaan kuumennettavan kunnolla ennen käyttöä! Anna kiisselin jäähtyä kunnolla.
  Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa kermavaahdon joukkoon. Tarjoa kiisselin kera.

2 kommenttia:

  1. Meiänki mamma teki aina raparperikiisseliä! :) Tänään sitten kävin verottamassa mamman raparperipuskia ja lupasin sitten muutaman päivän päästä mennä piirakan kanssa kylään! :)

    Siis WAU, ootte oikeesti menny naimisiin Provinssirockissa?! :)
    Siellä on tullu käytyä monena vuonna, ja on kyllä yksi parhaista tapahtumista mitä voi olla! Hyvää musiikkia, ihania ihmisiä, kaunis paikka jne jne. Ja yleensä on sattunut oleen vielä kelitkin kohdillaan.

    VastaaPoista
  2. Juups :D Siellä me seisottiin rokkisunnuntaina lavalla papin edessä ja sanottiin "tahdon". Ukko lauloi mulle Moog Konttisen Pikku Punahilkan ja pari ukon kaveria säesti. Vuosi oli 2008 ja samalla juhlittiin Provinssin 30-vuotista taivalta :)

    VastaaPoista