13. helmikuuta 2014

It's a wonderful day for pie - gluteeniton sieni-jauhelihapiiras

Eilen tehdyistä leijonanpäistä jäi jääkaappiin epämääräinen nokko jauhelihaa ja sipulia sekä vajaa sienipurkki, joten niille oli syytä keksiä jotain käyttöä. Kun mielikuvitus ei juuri laukannut, päätin tunkea ainekset suolaisen piirakan täytteeksi. Koska mua jäi vaivaamaan aiemmin tehdyn gluteenittoman kinkku-salamipiirakan pohjan hieman jauhoinen rakenne, halusin kokeilla tehdä pohjan uudelleen. Tällä kertaa esipaistoin pohjaa hetken ennen täytteen lisäämistä. Tämä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi, sillä pohjan rakenteen suutuntuma oli nyt paljon miellyttävämpi. Eihän tässä piirakassa mitään ihmeellistä ollut, mutta peruspiirakaksi varsin kelvollinen.




Gluteeniton sieni-jauhelihapiiras

100g voita tai margariinia
3dl tattarijauhoja
0,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1dl vettä
Täyte: 
200g jauhelihaa
1 pieni sipuli
n.100g säilykeherkkusieniä
2tl valkosipulimurskaa
ripaus suolaa
ripaus pippurisekoitusta
kuivattua oreganoa 
0,5 punaista paprikaa
Lisäksi:
2 kananmunaa
2dl kermaa
1dl maitoa
100g goudaa raastettuna

  Sekoita pehmeän rasvan joukkoon jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin suurehkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.
  Ruskista jauheliha. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli, valkosipulimurska ja valutetut herkkusienet. Jatka kypsentämistä, kunnes sipulit ovat hieman kuullottuneet. Mausta maun mukaan suolalla, pippurisekoituksella ja oreganolla. 
  Kaada jauhelihaseos esipaistetulle pohjalle ja levitä päälle kuutioitu paprika. Levitä juustoraaste päälle. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja lisää joukkoon kerma ja maito. Voit halutessasi maustaa lientä kevyesti maun mukaan. Kaada kermaseos piirakan päälle. 
  Jatka kypsentämistä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan tai kunnes piirakka on saanut väriä pintaan. Anna jässähtää hetki uunista ottamisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti