Tänään olikin sitten pakko tarttua kauhan varteen ja ruoaksi syntyi maukas kanakeitto Pirkasta löytyneen ohjeen mukaan. Eihän tässä keitossa mitään ihmeellistä ollut, mutta hyvää tämä oli silti. Eikä ollut hinnallakaan pilattu. Keittoa tulee melko iso satsi, mutta eipähän tarvi miettiä mitä laittaisi lounaaksi seuraavat pari päivää.
Painontarkkailijan kanakeitto
(7ann.)
3(n.1,1kg) broilerin marinoimattonia koipireisiä
n.14dl vettä
1tl suolaa
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1rs(300g) tuoreita keittojuureksia tai vastaava määrä
porkkanaa, palsternakkaa, juuriselleriä, purjoa
800g perunoita
1 sipuli
1ps(200g) keittojuureksia, pakaste
0,5dl tuoretta persiljaa
Nylje koipireisistä nahka ja poista näkyvä rasva lihan pinnasta. Lado
koipireidet laakeaan kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että
lihat peittyvät.
Kuumenna kiehuvaksi ja kuori harmaa vaahto pinnalta pois. Lisää suola,
pippurit ja laakerinlehdet sekä tuoreet keittojuurekset kokonaisina,
persiljaa ja purjoa lukuun ottamatta. Hienonna purjo ja persilja. Lisää
purjosilppu kattilaan. Keitä 30-40 minuuttia kannen alla, kunnes liha
irtoaa luista.
Kuori ja leikkaa perunat parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Nosta kypsät koipireidet työlaudalle jäähtymään. Nosta myös keittojuurekset laudalle pois liemestä.
Lisää perunakuutiot, sipulisilppu ja pakastekeittojuurekset liemeen. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Paloittele keitetyt keittojuurekset pieniksi kuutioiksi. Perkaa ja
paloittele liha erikseen luista ja jänteistä. Lisää lihapalat ja
juureskuutiot keittoon. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Tarkista suola
ja lisää persilja. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti