3. helmikuuta 2014

Fry that chicken - broileria ja kumkvatteja

Viime viikolla lähempään tarkasteluun pääsi äidiltäni saatu "Helpot herkut - juhlaruokia"-kirja. Ensin ajattelin, että eihän tässä kirjassa ole oikein mitään kiinnostavaa, sillä alussa oli melko paljon riistaruokaohjeita. Metsoa, kauriin satulaa, jänistä, riekkoa tai villihanhea kun on melko vaikea saada tai vaikka saisi, niin mun tuloilla ei sellaisia herkkuja juuri ostella. Kun tutkin kirjaa tarkemmin, niin löytyihän sieltä paljon kokeilemisen arvoisia ohjeita, joten kirja saa ainakin toistaiseksi jäädä hyllyyn. Yksi testattavista ohjeista oli israelilainen kumkvattibroileri. Melko vähäisistä aineksista syntyi vallan mainio sunnuntairuoka, johon pikkuruiset sitrukset toivat ihanasti väriä ja raikkautta. Broileri teki hyvin kauppansa myös ipanoille, tosin pikkumiehelle piti valikoida ne chilittömät kohdat. Muuten tein ruoan ohjeen mukaan, mutta lisäsin valmiin ruoan pinnalle basilikaa, jotta nekin tulisi syötyä.




Israelilainen kumkvattibroileri
(4ann.)

1 (n.1,5kg) broileri
2 appelsiinin mehu
2rkl limemehua
2rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
2 punaista chiliä
15 kumkvattia

  Jaa broileri 4-8 annospalaksi. Asettele ne sopivan suureen uunivuokaan. Sekoita mehut ja hunaja keskenään. Kaada seos lihojen päälle. Kääntele paloja mehussa. Suolaa ja pippuroi. 
  Paistettaessa tulisi palojen olla ensin nahkapuoli alaspäin. Laita vuoka uunin keskiosaan 200 asteeseen ja kypsennä 25-30 minuuttia tai kunnes palat ovat täysin kypsiä. Käännä ne noin 15 minuutin kuluttua ja lisää pestyt ja huuhdellut kumkvatit puolikkaiksi leikattuna sekä paloitellut chilit. Ruoka on valmista, kun liha on tikulla kokeiltaessa mureaa ja lihan mehu kirkasta. 
  Tarjoa kumkvattibroileri keitettyjen perunoiden tai pilahviriisin ja esimerkiksi jäävuorisalaatin kanssa.


Kääpiölinnan keittokirjat:
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti