22. marraskuuta 2014

Anna almu sille, joka elääkseen sen tarvii

Tämän aamupäivän kauppareissu oli hieman erilainen, hyvässä mielessä kuitenkin. Ukko ja pikkumies autossa kaasuteltiin Päivölän Citymarkettiin, jossa keräsin mukaan sekä äitini sponssaamana että omakustanteisesti laatikollisen leivontatarvikkeita. (Samalla haaveilin poron puolikkaasta, jonka olisi voinut tilata, jos pakastimessa olisi ollut tilaa...) Koska kaupan tarjonta oli melkoisen hyvä, oli tuotteiden valinta vaikeaa. Laatikkoon sujahti kuitenkin jauhoja, tomu- ja fariinisokeria, sokeria, jouluisia mausteita, margariinia, kaakaojauhetta, kakkukoristeita, taatelia, rusinoita, joulutorttuaineksia, kuivahiivaa ja paljon muuta. Laatikko autoon ja matka jatkui. Ei kuitenkaan kotiin, vaan ihmisen luo, jota en ollut koskaan tavannut, mutta jolle halusin tuoda edes vähän joulutunnelmaa. 
Tässä kohtaa voisi valottaa hieman, miten tähän päädyttiin. Jokin aika sitten Facebookissa notkuessa törmäsin Jouluapua-ryhmään. Ryhmä on kohtauspaikka niille, jotka eivät pysty itse syystä tai toisesta järjestämään joulua perheelleen sekä niille, jotka ovat valmiita auttamaan. Jokainen avuntarjoaja voi auttaa sen mukaan, mihin omat resurssit riittävät. 

Tarkemmin en kerro perheestä, jolle paketin vein, mutta voin kertoa, että tällä pienellä eleellä sain yhdelle perheelle edes hitusen valoa synkkään tilanteeseen. Yhtään ei kirpaise jättää muutamaa lelua tai turhaa romua ostamatta ja laittaa se raha jonkun toisen auttamiseen. 

Mitäs jos laitteitaisiin yhdessä hyvä kiertämään? Kurkkaa Jouluapua-ryhmästä, olisiko lähelläsi joku, jota voisit auttaa? Joku jolle voit leipoa vaikka kakun tai viedä lämpimiä sukkia? Tai samalla kun teet perheellesi joululaatikoita, tee pari ylimääräistä ja vie ne jollekin muulle. 

Tämä tempaus toi aimo annoksen joulumieltä Kääpiölinnaan, joten nyt voi joulun odotus virallisesti alkaa. 

5 kommenttia:

 1. Paras lahja itselle ja saajalle on muistaa lähimmäisiä ja niitä ketkä apua oikeasti tarvii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta <3 Ja jos samalla saisi opetettua lapsilleenkin sen, että joulumieltä ei tuo lahjaröykkiö kuusen alla, vaan toisten huomioiminen.

   Poista
 2. Ihan mahtava juttu! Itselle tälläiset jutut on myös tärkeitä ja olen osallistunut aina joulupuu-keräykseen. Viime vuonna laitoin blogiinkin jutun siitä siinä toivossa, että se poikisi muutaman paketin :) Tästä sinun jutusta en ole kuullutkaan koska en kuulu facebookiin joten kiva kun postasit siitä! Sellaisia ihmisiä on paljon jotka ajattelevat vain itseään... mutta onneksi on paljon myös niitä jotka auttavat muita.
  Meinaan tänäkin vuonna mainostaa blogissa tuota keräystä: http://taikakakut.blogspot.fi/2013/12/joulumielta-lapsille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo joulupuu-keräys on kanssa hyvä! Ja kiva, kun jaat aiheesta tietoa blogissasi. Täytyy käydä lukemassa huomenna tuo viime vuoden kirjoituksesi.

   Toisten auttaminen on mullekin todella tärkeää. Kun tietää miten tiukilla ihmiset voi joskus olla. niin sitä auttaa enemmän kuin mielellään. Ja vaikka yksittäisen ihmisen panos ei olisikaan kovin suuri, niin nopeasti niistä kertyy iso "summa".

   Poista
 3. Oi ihanaa! Mä oon mukana. Mä soittelen sulta tarkempia tietoja. Olen kanssa antanut joka vuosi sinne joulupuukeräykseen, mutta tämä kuullostaa vieläkin paremmalta.
  Miia

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...