22. toukokuuta 2012

Aina nälkä

Mä oon monta viikkoa jo pyöritellyt käsissäni Pirkasta löydettyä salaattiohjetta. Toteutus on vaan aina unohtunut. Kun tänään sain äidiltäni uuden Iittalan kulhon, niin pakkohan se oli heti ottaa käyttöön. Samalla tuli testattua sitten tuo salaattiohjekin. Tein alla olevasta ohjeesta vaan noin puolet ja se kyllä katosi aika nopeasti. Taidettiin äidin kanssa syödä suurin osa. Tämä kertonee salaatista sen, että hyvää oli. Tosin pakko sanoa, että vaikka ruokaisaa salaattia olikin, niin ei sillä mun nälkä lähtenyt.

Broileri-sinihomejuustosalaatti

1rs(n.700g) kananpojan sisäfileitä, hunajamarinoitu (laitoin pintamaustettuja)
6dl(250g) farfallepastaa
2rkl oliiviöljyä
2rkl valkoista balsamicoa
1tl oreganoa
0,5tl mustapippuria
suolaa
1(n.1kg) ananas (laitoin tölkkiananasta)
1 pieni (200g) kurkku
1pkt(170g) sinihomejuustoa (laitoin Aurajuustoa)
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
3rkl kurpitsansiemeniä (paahdoin kevyesti kuivalla pannulla)

  Ota broilerit huoneenlämpöön. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin. Lisää joukkoon öljy, balsamico, oregano, mustapippuri ja suola. Anna hieman jäähtyä.
   Paloittele ananas, viipaloi kurkku ja sinihomejuusto. Revi salaatit. Paista broilerit pannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi broilerit.
   Kokoa salaatti laakeaan tarjoiluastiaan kerroksittain. Viimeistele kurpitsansiemenillä. Tarjoa esimerkiksi valkosipulipatongin kanssa.


Ruoaksi oli sitten niitä kasvispihvejä valkosipulisen perunamuusin kera. Kasvispihvien ohjeen oon löytänyt Yhteishyvästä, muusin ohjeen alkuperää en muista.

Kasvispihvit

2 kananmunaa
1dl korppujauhoja
3dl (150g) perunoita raastettuna
3dl (150g) porkkanoita raastettuna
3dl (100g) kesäkurpitsaa raastettuna
3rkl ruohosipulia
0,5tl suolaa
valkopippuria

   Sekoita kananmunat ja korppujauhot kulhossa. Jätä turpoamaan. Kuori perunat ja porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa. Raasta kaikki kasvikset ja lisää ne korppujauho-munaseokseen. Mausta taikina ruohosipulisilpulla, suolalla ja valkopippurilla. Paista pihvejä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit valmistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile pihvien kanssa halutessasi valmiiksi maustettua ranskankermaa. Kokeile kasvispihvejä lihan tai makkaran lisäkkeenä.

Valkosipuliperunamuusi

4 isoa jauhoista perunaa
3 valkosipulinkynttä
1dl ruokakermaa
1dl perunoiden keitinlientä
0,5tl suolaa

  Pese ja kuori perunat. Lohko perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Säästä osa keitinliemestä ja kaada loppu neste pois. Soseuta perunat ja lisää kerma, keitinliemi ja ripaus suolaa samalla hyvin sekoittaen.


Niin juu. Piti mainita vielä uudesta keksilöydöstä. Fanipaloista oli tullut Daim-versio. Enkä mä voinut ohittaa sitä kohtaa hyllystä ottamatta pussillista mukaan. Kekseissä oli ilmeisesti sisällä Daim-paloja. Hyviä olivat, mutta eivät voita niitä tuplasuklaajuttusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti