31. toukokuuta 2012

Räjähdysvaara

Hei. Olen Anu 35v., enkä osaa keittää perunoita. Enkä näemmä kananmuniakaan. Tai osaan. Mutta kun samalla yrittää saada pientä miestä (joka on vakaasti päättänyt että tänään EI totella äitiä, EI syödä, EI nukuta, mutta sen sijaan kiskotaan kissoja hännästä JA syödään kissojen ruoat ja kaikki lehdet JA levitetään kaikki kengät eteisen lattialle JA tyhjätään kaikki keittiön laatikot) päiväunille, on lopputuloksena räjähtäneet perunat ja halkeilleet kananmunat. Muutenkin mun ajatus ihanasta Nizzalaisesta salaatista herrojen Vahteran ja Nurmen mukaan muuttui onnettomaksi riisutuksi tonnikalasalaatiksi. Kaupassa kun ei ollut anjoviksia ja vihreät pavut ei kuulu mun ykkösherkkuihin. Ja perunoista sain pelastettua vain palasia sieltä täältä. Tässä kuitenkin ohje sen alkuperäisen mukaan. Ja halutessaan ohjeen löytää myös kirjasta Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas.

Nizzalainen salaatti

16 pientä kiinteää (uutta) perunaa keitettynä
4 kananmunaa
1tlk anjoviksia
1prk tonnikalaa öljyssä
vihreitä papuja
pieniä kirsikka- tai luumutomaatteja
rapeaa salaattia
sinappista salaatinkastiketta
mustapippuria

  Keitä kananmunia 6-8 minuuttia ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori munat ja leikkaa kuuteen lohkoon. Viipaloi keitetyt perunat. Keitä tuoreet pavut kypsiksi, kaada vesi pois ja jäähdytä juoksevassa, kylmässä vedessä. Puolita tomaatit, kaada anjoviksista ja tonnikalasta öljyt pois. Nostele ainekset lautasille, lisää kastiketta kerrosten väleihin ja päälle. Pyöräytä pinnalle pippuria myllystä. Tai kokoa kerroksittain isoon tarjoilukulhoon.


Näin jälkikäteen on pakko sanoa, että ei se sittenkään ihan onneton ollut. Salaatti oli oikein hyvää ilman anjoviksia ja papujakin. Taidan mennä syömään lisää ennen kuin termiitti herää.

2 kommenttia:

 1. assistentti ♥

  se on kyllä varmasti yks maailman ihanimmista tassuttelijoista ♥

  pikkuune ♥

  VastaaPoista
 2. Onhan se sellaanen <3 Pienestä sähisevästä karvapallosta on kasvanut ihana, iso mammanpoika <3

  En tiedä halusko se kuvaushetkellä olla mun kaveri, vai oliko se salaatin tonnikala joka kiehtoi enemmän :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...