10. toukokuuta 2012

Päivän riisi

Mulla on näköjään jonkinasteinen riisiviikko meneillään, kun tänäänkin pupellettiin riisiä. Tällä kertaa tosin paahdettujen sienten ja toastien kera. Vähän mun olisi tehnyt mieli hakea ruoan seuraksi kunnon pihvit, mutta jätin ne sitten kauppaan. Tämä sai luvan olla taas se viikon lihaton päivä (sitä toastin välissä olevaa kinkkua ei lasketa). Herkutellaan sitten huomenna jauhelihapihveillä. Viikon ruokalista on mennyt taas hieman sekaisin ja säätädin mukaan viikonlopulle suunnitellut grillailut saa jättää väliin. Täytyy siis kehitellä jotain muuta.

Yhtään en tiedä, mistä tämä ohje on alunperin lähtöisin. Mutta oikein hyvää riisiä tuli. Sienet voi toki jättää pois tai korvata jollain muulla, jos ei niistä tykkää. Näin akkaporukalla syödessä tämä oli ihan riittävä ateria, mutta ehkä kuitenkin toimisi paremmin esimerkiksi kanaruoan lisukkeena.

Valkosipuliriisi

1rkl oliiviöljyä
10 valkosipulinkynttä
0,75dl puolikuivaa valkoviiniä
2dl kermaa
0,5tl suolaa
3dl pitkäjyväistä riisiä
6dl vettä
0,5tl suolaa
Lisäksi:
200g tuoreita herkkusieniä
vähän voita paistamiseen
ruohosipulia

  Mittaa riisi kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä hiljalleen kypsäksi kannen alla. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää valkosipulimurska ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Älä päästä valkosipulia ruskistumaan. Lisää viini, keitä vähän aikaa. Kaada kerma pannulle ja anna liemen kiehua kokoon jonkin aikaa. Sekoita riisi valkosipulikastikkeeseen.
  Paista viipaloidut sienet kauniin ruskeiksi voissa ja kaada ne riisin päälle. Koristele ruoka silputulla ruohosipulilla.

Viime hetkillä innoistuin vielä paistamaan toastit riisin seuraksi. En jaksanut kaivaa voileipägrilliä esille, siksi paistoin leivät pannulla pienessä öljytilkassa. Täytteenä toasteissa oli tällä kertaa kinkkua, cheddarjuustoa ja sinappia. Hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti