23. toukokuuta 2012

Hiljaa pata porisee

Mä täällä täpistelen kovaa, kun pian saan hakea jonkun toisen vanhan, mutta mulle uuden auton kotiin. Se on jo ehditty nimetäkin ja siitä tuli Asta. Vaikka jännittää ja täpistyttää, niin syödäkin täytyy. Viikon menu laahaa taas jäljessä ja tälle päivää suunniteltu kala saa siirtyä hamaan tulevaisuuteen. Tein tälle päivää unkarilaista lihapataa riisin kera. Kranttu neitiseni kun on Särkänniemessä luokkaretkellä, niin tohdin laittaa lihaa ruoaksi. Saa nähdä kuinka herkuilla täyteen umpattu neiti sieltä illalla kotiutuu.

Tämä ruoka oli varsin helppo tehdä, mutta oikein hyvää! Ja kun antoi lihasuikaleiden muhia kunnolla, niin olivat mukavan mureita. Mä käytin tässä marinoimattomia kinkkusuikaleita. Sanoisiko tästä sitten, että mukavan paprikaista. Yhtään en tiedä, mistä alkuperäinen ohje on kotoisin.

Unkarilainen lihapata

2rkl öljyä
1 sipuli
1 vihreä paprika
600g porsaan suikalelihaa
1tl suolaa
1rkl paprikajauhetta
2,5dl vettä
1 lihaliemikuutio
2rkl smetanaa
2 tomaattia

  Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla ja hauduta sipulia hetki. Lisää porsaan suikaleliha ja paprika. Paista ja mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Hauduta, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää smetanaan sekoitetut jauhot sekä paloitellut tomaatit kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...