28. toukokuuta 2012

Nuthin' fancy

Mä innostuin muutama päivä sitten kaivamaan hyllystä James A. Duken Parantavien ruokien oppaan. Lähinnä tuo kirja tuli mieleen siitä, että ukkokullan kolesteroliarvot oli hitusen kohonneet ja mun luumassaa saisi olla enemmän. Kirjaa selatessa oli yllättävä huomata, mihin kaikkeen eri ruoat saattavat auttaa. Ja nimenomaan saattavat. Vaikka aihe mua hitusen kiinnostaa, en pysty kaikkea sulattamaan tai uskomaan ensi kuulemalta. Kiva tuota on silti selailla. Ja tänään syöty makkarahan on just se oikea ruoka kolesterolin suhteen :D Niin hyvää kuin tuo ruoka olikin. Ohje on jostain Pirkasta poimittu.

Sinihomejuusto-uunimakkarat

1 lenkkimakkara
1 punainen paprika
0,5pkt(à125g) sinihomejuustoa (laitoin Auraa)
2 sipulia
1 kesäkurpitsa
1rkl öljyä
2rkl punaista pestoa (laitoin Välimeren maustetahnaa)
1tl basilikaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
3 tomaattia

   Kuori ja leikkaa makkara paksuiksi viipaleiksi. Viipaloi paprika. Jaa paprikarenkaat makkaroiden päälle. Täytä paprikarenkaat sinihomejuustolla. Suikaloi loppu paprika kasvisten joukkoon.
   Lohko sipulit ja kesäkurpitsa. Sekoita öljy, pesto, basilika ja mustapippuri niiden joukkoon kulhossa. Levitä kasvikset uunivuokaan. Kypsennä 10 minuuttia 200 asteessa.
   Siirrä kasvikset vuoan toiseen reunaan ja sekoita samalla. Levitä päälle lohkotut tomaatit. Asettele makkaraviipaleet vuokaan. Paista edelleen noin 15 minuuttia.


Kun tuota raparperia tuolta tontista kerran puskee niin innokkaasti, niin käytetään sitä sitten. Testiin pääsi myös Yhteishyvästä löydetty pannariohje. Desin maitoa korvasi jääkaapista löytyneellä kermaviilipurkin jämillä, muuten menin ihan ohjeen mukaan.

Raparperipannari

4 kananmunaa
5dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl öljyä
Lisäksi:
5dl raparperin varsia pilkottuna 
8dl vettä
0,5dl fariinisokeria
1 sitruunan mehu

  Sekoita keskenään pannukakun ainekset. Pane kattilaan raparperipalat, vesi, fariinisokeri ja sitruunanmehu ja keitä kunnes raparperit ovat pehmenneet. Valuta pois ylimääräinen neste ja lisää raparperit sitten pannukakkutaikinan sekaan. Vuoraa reunallinen uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Tarjoa lisänä esimerkiksi vaniljakermavaahtoa tai jäätelöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti