20. tammikuuta 2013

Pata pata

Tuon ikivanhan ruokaohjemappini kätköistä löytyi ohje tämänpäiväiseenkin ruokaan. Ja yllättäen ohjeen alkuperä on jo unohtunut. Tosin hämärän muistikuvan perusteella arvioisin tämän olevan kopsattu jostain fondi-mainoksesta. Mutta vannomaan en mene. Ruoka itsessään oli varsin helppo tehdä. Mitään pikaruokaa tämä ei kuitenkaan ole, mutta mihinkäs sitä näin sunnuntaina olisi kiire.

Muuten pata oli ihan ok, mutta jatkossa lisäisin reippaasti pippuria. Paprikoilla saa ruokaan kivasti väriä, tosin mä tyydyin tylsästi keltaiseen ja oranssiin kaupan kehnon valikoiman vuoksi.

Liha-paprikapata

400-500g naudan suikalepaistia
öljyä paistamiseen
1 purjo
2-3rkl lihafondia
4dl vettä
2-3 eriväristä paprikaa
2rkl ruskeaa maizenasuurustetta

  Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Ruskista paistisuikaleet öljyssä kuumalla pannulla ja kaada uunipataan.
  Lisää viipaloitu purjo pataan yhdessä veden ja fondin kanssa. Anna hautua uunissa 150-175 asteessa noin 1-1,5 tuntia.
  Leikkaa paprikat paloiksi, lisää pataan ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa fondia. Suurusta lopuksi maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile vaikkapa lohkoperunoiden tai kuoripottujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti