Kaiken ylenpalttisen herkuttelun jälkeen on hyvä ottaa hieman kevyemmin. Ohje tähän aika tavalliseen keittoon löytyi jälleen kerran Yhteishyvästä. Sipulin määrän tuplasin ja chilikastiketta lorautin suht' reilusti, mutta muuten tein ohjeen mukaan. Jatkossa laittaisin soppaan enemmän sokeria tai lorauksen vaikkapa hunajaa.
Porkkana-tomaattikeitto
2 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
2tlk(à400g) kuorittuja, kokonaisia säilyketomaatteja
4dl vettä
0,5 kasvisliemikuutio
2rkl chilikastiketta
2tl basilikaa
1tl sokeria
0,5tl suolaa
Lisäksi:
3 paahtoleipäviipaletta
1rkl öljyä
0,5tl yrttisekoitusta
Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota kattilassa ensin sipuleita muutaman minuutin. Lisää
porkkanapalat ja sekoittele hetken aikaa. Lisää loput aineet. Anna
keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
Soseuta
keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Leikkaa paahtoleivistä halutessasi reunat pois ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda leipäkuutioita öljyssä
pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta
yrttisekoituksella. Tarjoile paahdettuja leipäkuutioita kuuman
sosekeiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti