16. tammikuuta 2013

Love is in the air - kulkurin pastakastike

Pää kumisee tyhjyyttään, joten laitetaas vaan päivän resepti jakoon. Tällä Yhteishyvästä löytyneellä ohjeella on tullut tehtyä lihapullia muutamia kertoja. Ohjetta hieman tuunaten tällä saa mielettömän pehmeitä ja hyviä lihapullia ja maukasta, tomaattista kastiketta. Ja mikä parasta, muksutkin tykkää! Alkuperäisen ohjeen voi käydä vilkaisemassa Yhteishyvän sivuilta. Jos jotain täytyisi vielä muuttaa, niin soosia voisi olla reilumminkin.

Kulkurin pastakastike

400-500g jauhelihaa
0,5dl korppujauhoja
1dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
ripaus valkopippuria
1tl paprikajauhetta
1tl suolaa
Paistamiseen:
öljyä
Kastike:
2rkl vehnäjauhoja
1rkl margariinia
4dl vettä
1 lihaliemikuutio (puolikaskin saattaisi piisata)
1prk(70g) tomaattipyreetä
1dl kermaa
0,5tl oreganoa
ripaus sokeria
rouhittua valko- tai mustapippuria
Koristeluun:
silputtua tuoretta persiljaa (jätin pois)
Lisäksi:
keitettyä makaronia tai nauhapastaa

 Pane korppujauhot veteen ja anna niiden turvota noin 5 minuuttia. Sekoita keskenään kuoritut ja silputut sipulit sekä muut lihapullien ainekset ja muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Paista pyörykät pannulla kypsiksi pienessä öljytilkassa.
  Valmista kastike ruskistamalla vehnäjauhoja rasvassa pannulla. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja tomaattipyree. Anna kiehahtaa ja lisää kerma. Mausta. Nosta lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna muhia muutama minuutti hiljalleen kiehuen. Tarjoile keitetyn makaronin kanssa persiljasilpulla koristettuna.



Pieni vinkki vielä.... Jos haluaa vaikkapa ukkonsa tai akkansa kanssa syödä tätä samoin kuin Kaunotar ja Kulkuri leffassaan, niin kannattaa muistaa puraista se spagetti poikki lopuksi :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti