31. tammikuuta 2013

Lyömättömät - kinkkupastaa ja halloumisalaattia

Kääpiölinnassa on ollut aikamoinen myllerrys viime päivinä. Keksin haluta uudet nojatuolit, kun halvalla sai. Tuolit osoittautuivat aavistuksen liian suuriksi meidän pieneen olohuoneeseen, joten edessä oli aikamoinen mööbelivalssi, joka tunnetusti sitten laajeni ja laajeni.... Mutta sainpas viimein olkkarin uuteen uskoon. Seuraavalla kerralla kun suunnittelen moista operaatiota, niin joku voisi muistuttaa millainen hyrskynmyrsky siitä voi seurata.

Mutta sitten vielä pikaisesti päivän ruokiin. Pitkästä aikaa innostuin tekemään kinkkupastaa. Ohje löytyy mun ihan ensimmäisestä reseptivihkosesta. Kyseinen vihko on täynnä lehdistä leikattuja ohjeita ja todellakin parhaat päivänsä nähnyt. Hyvä kun kasassa pysyy. Ohjeen alkuperää en tiedä, eikä tämä nykyisellään kauheasti enää muistuta sitä alkuperäistä. Mutta yhtä hyvää tuo oli kuin aina ennenkin! Pastan kaveriksi tein kivan, pienen juustosalaatin ja oikein hyvin sopivat yhteen. Molemmat sapuskat ovat jälleen osoitus siitä, miten yksinkertainen ja helppo voi olla hyvää.

Kermainen kinkkupasta

400g simpukkapastaa
vettä
suolaa 2tl/1l vettä
1 iso sipuli
2rkl öljyä
4 valkosipulinkynttä
350g palvikinkkua (pala)
1,5-2dl kermaa
mustapippuria
hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa (kuivattukin käy)
(juustoraastetta)

  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota paistokasarissa tilkassa öljyä. Pane suikaloitu tai kuutioitu kinkku hetkeksi kasariin lämpenemään. Siivilöi pasta ja kaada kasariin kinkku-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita ainekset keskenään. Lisää kerma. Anna kiehahtaa ja mausta mustapippurilla. Hienonna joukkoon ruohosipulia tai persiljaa. Tarjoa heti ja ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.


Halloumisalaatti

0,5-1 kerä friseesalaattia
2-3 tomaattia
1pkt(200g) halloumi-juustoa
tilkka öljyä
muutama lehti basilikaa

  Huuhtele salaatti ja revi kulhoon. Kuutioi tomaatit ja lisää salaatin joukkoon. Leikkaa juusto kuutioiksi ja kuumenna halutessasi pannulla tilkassa öljyä. Lisää juustokuutiot salaattiin ja sekoita. Koristele basilikanlehdillä.


4 kommenttia:

  1. Ai että en ookaan syönyt sitten kesän jälkeen haloumia...pitää ostaa! Nam

    VastaaPoista
  2. oikeenko söit itsekin basilikaa? eikös se ollut sun hyi-listalla?

    mulla pyörii omppujäätelö koneessa :)

    VastaaPoista
  3. Mä oon kunnostautunut ja oppinut syömään basilikaa joissakin jutuissa :D Hyvä mä! Rosmariini ja oliivit on edelleen pannassa :)

    VastaaPoista
  4. Niin ja nam sille jäätelölle! Voisit salakuljettaa mulle maistiaisia lauantaina :)

    VastaaPoista