25. tammikuuta 2013

A Little Bit Ugly

Ohje eiliseen hävikkiherkkuun on tällä kertaa peräisin Kotiliedestä. Tai näin ainakin muistelisin ja samainen ohje näyttää koreilevan Kotilieden sivuilla. Mappeihin kirjoitettujen ohjeiden alkuperä kun tuntuu aina olevan hukassa... Näihin pieniin, erittäin tahmeisiin herkkuihin sain tärvättyä muutaman pähkinäpussin loput ja pari päivää vanhan, mutta vielä syömäkelpoisen kuohukerman. Kinuskista löytyy tällä kertaa hasselpähkinöitä, cashewpähkinöitä ja pecanpähkinöitä. Niin viattomilta kuin nämä rumilukset näyttävätkin, niin ovat aika petollisia. Aivan huomaamatta tulee popsittua aikamoinen määrä sokeria ja rasvaa. Jatkossa tekisin nämä pieniin metallisiin vuokiin, jotta käsittely olisi hieman helpompaa.

Pähkinäkinuskit

2,5dl sokeria
2dl kuohukermaa
1,5dl pähkinärouhetta
25g voita

  Kaada sokeri laakeaan, paksupohjaiseen kattilaan ja ruskista se kauniin vaaleanruskeaksi. Lisää kerma kertakaatona joukkoon ja anna kinuskin kuohahtaa kunnolla. Jatka keittämistä, kunnes kinuski sakenee ja se poreilee isohkoina kuplina. Kinuskimassan lämpötilan tulisi olla noin 120 astetta, että se kovettuu kunnolla.
  Sekoita pähkinärouhe ja voi joukkoon ja annostele kinuski metallisiin konvehtivuokiin tai kaada massa suorakaiteen muotoiseen astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  Pakkaa pienet pähkinäkinuskit rasioihin tai sellofaanipusseihin. Leikkaa isossa astiassa kiinteäksi jähmettynyt kinuski haluamasi mallisiksi paloiksi. Pakkaa palat sellofaaniin ja sido kauniisti rusetilla.

Tahmeat, petolliset rumilukset....

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...